Inkubációs támogatást kapnak a Szakma Sztár Fesztivál budapesti dobogósai


Kiemelkedően szerepeltek a budapesti szakmát tanuló fiatalok az országos szakmai versenyek döntőjén, a Szakma Sztár Fesztiválon. A budapesti szakképző iskolák végzősei 35 érmet szereztek 27 szakmában. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) tegnap nagyszabású ünnepségen vállalkozásindítási inkubációs támogatással és nagyértékű vásárlási utalvánnyal jutalmazta a budapesti dobogósokat, illetve felkészítő tanáraikat.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében megvalósuló Szakma Sztár Fesztiválon a megbecsültség és a szakmatanulás elismerése állt a középpontban. Évről évre egyre több fiatal méri össze tudását: idén 201 végzős tanuló indult 65 szakma döntőjében. A budapesti szakemberképzés erősségét jelzi, hogy a fővárosi szakképző iskolák tanulói a 200 fős mezőnyből 13 arany, 9 ezüst és 13 bronzérmet szereztek meg.

A BKIK a dobogós helyet elért budapesti versenyzőket vállalkozásindítási inkubációs szolgáltatáscsomaggal jutalmazta, egy beszállókártyát tartalmaz a BKIK Inkubációs Házába. Amennyiben a kártya birtokosa három éven belül Budapesten jegyez be vállalkozást, az ezt követő egy éven keresztül díjmentesen, maximum 10 alkalommal vehet igénybe adózással, hitelfelvétellel, illetve jogszabályokkal kapcsolatos tanácsadást a BKIK szakértőitől. Szintén egy évig biztosít a BKIK a díjazottak számára székhelyszolgáltatást megosztott iroda-, vagy tárgyalóhelyiséggel.

Emellett a három éven belül vállalkozást indító díjazottak számára a vállalkozás első évében a BKIK ingyenesen önkéntes kamarai tagságot biztosít, annak minden kedvezményével együtt.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara célja, hogy a jövő motivált szakembereit már a felkészülés időszakában elismerje és támogassa őket a pályakezdésben. Hiszünk abban, hogy a szakmai kiválóság vezet a sikerhez, majd tartós megbecsültséghez. A budapesti szakképző intézmények fiatal tehetségeinek szakmai fejlődéséhez, vállalkozásuk jövőbeni elindításához a budapesti kamarára minden körülmények között számíthatnak” – mondta el köszöntőjében Csókay Ákos, a BKIK főtitkára.

A BKIK szeretné arra ösztönözni a fiatalokat, hogy a jövőben is folyamatosan bővítsék szakmai tudásukat, ezért a díjazottak a szakmai bizonyítványuk kiállításától számított 10 éven belül 50 százalékos kedvezményt kapnak a kamara által szervezett mesterképzések és a kapcsolódó vizsgák díjából.

A díjátadó díszvendége, a tavalyi EuroSkills verseny Európa Bajnoka informatikai rendszerüzemeltető szakmában és egyben abszolút legjobb „Best in Europe” versenyzője, Koncsik Zsolt arra biztatta a résztvevőket, hogy fejlesszék tovább tudásukat és bátran tegyék próbára magukat a szakmák világ- és Európa Bajnokságának tekintett WorldSkills és EuroSkills versenyeken.


Kapcsolódó cikkek

2024. április 9.

A Szakma Sztár Fesztivált április 24-26. között rendezik Budapesten

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával (NAK) együttműködve az idén április 24-26. között rendezi meg a Szakma Sztár Fesztivált Budapesten, az erről szóló megállapodást kedden erősítették meg a kamarák elnökei – közölték a köztestületek közös közleményben.
2023. július 13.

Egyedülálló startup-programot indít a STRT

Szeptember 11-én indul a STRT (ejtsd: start) legújabb startup-programja, a Launchpad, amely korai szakaszban lévő vállalkozásoknak szól. A 3 hónapos intenzív, angol nyelvű inkubációs programba 15 csapatot várnak, akiktől – Magyarországon egyedülálló módon – elvárják, hogy teljes munkaidőben dolgozzanak a projektjükön. A startupok ehhez dedikált mentorokat is kapnak, és a jól teljesítő csapatok akár 20 millió forint befektetéshez is jutnak a program végén.
2019. június 4.

Így kerülhető el a cégindítás két kritikus pontja

A mai digitális világ az induló és fejlődni vágyó vállalkozások számára számtalan új lehetőséget kínál, egyúttal azonban kihívást is jelent, hogy a gyorsan változó technológiai és szabályozási környezettel lépést tudjanak tartani a cégek. A K&H Cápák között rendezvénysorozat ezeknek a mai ismereteknek az elsajátításában segíti a vállalkozásokat, az értékesíteni kívánt termék prototípusának letesztelésétől a cégalapításon át a hatékony marketing és eladási ismeretekig, hogy a két legnagyobb buktatót – a vásárlók hiányát és a finanszírozási nehézségeket – ki tudják küszöbölni.