A Szakma Sztár Fesztivált április 24-26. között rendezik Budapesten


A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával (NAK) együttműködve az idén április 24-26. között rendezi meg a Szakma Sztár Fesztivált Budapesten, az erről szóló megállapodást kedden erősítették meg a kamarák elnökei – közölték a köztestületek közös közleményben.

A tájékoztatás szerint az eseményen mintegy 60, köztük 21 agráriumhoz köthető szakmával, szakiránnyal ismerkedhetnek meg a látogatók. A közleményben ismertetik, hogy a rendezvényen az MKIK szervezésében tartják a Szakma Kiváló Tanulója Verseny, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny, valamint a WorldSkills Hungary nemzeti döntőjét, a NAK közreműködésével az agrárszakmák mutatkoznak be.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a közös közleményben hangsúlyozta, hogy a Szakma Sztár Fesztivál kiemelt célja a szakképzés népszerűsítése, bemutatása, a pályaválasztás előtt álló fiatalok támogatása, a szakképzésben kiemelkedő tehetségek jövőbeni gondozásának elősegítése. Győrffy Balázs, a NAK elnöke azt emelte ki, hogy a jövőre való felkészülést már zsenge korban el kell kezdeni, olyan irányba kell ösztönözni a tanulókat, amellyel megalapozzák saját boldogulásukat, és hozzájárulnak Magyarország sikeréhez.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2019. augusztus 23.

Megkezdődött a világ fiatal szakmunkásainak versenye Kazanyban

A 45. WorldSkillsen, a szakmák olimpiájának is nevezett rendezvényen az idén mintegy 56 szakmában 1300 fiatal szakmunkás versenyez 63 országból, régióból augusztus 23-26. között a Kazany Expo nemzetközi vásárközpontban, az eredményt a zárónapon, augusztus 27-én hirdetik ki.
2024. március 27.

Csaknem 3700 diák vett részt a BankCode országos pénzügyi versenyen

Idén minden eddiginél több, 1218 csapat majdnem 3700 középiskolás diákja vett részt az MNB Pénzmúzeuma és a Pénziránytű Alapítvány hatodik alkalommal meghirdetett országos pénzügyi versenyén, a BankCode-on – közölte a Pénziránytű Alapítvány szerdán.