Magyar Kártyával érkezhet a képzett munkaerő


Az Országgyűlés lehetővé tette, hogy a magas szakmai kompetenciával rendelkező harmadik országbeli állampolgárok részére Magyar Kártyát lehessen kiadni. Csák János miniszter rendelkezett a részletekről.

Harmadik országbeli állampolgárok számára adható a Magyar Kártya – tudatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM).

A Hivatalos Értesítőben 2024. február 29-én megjelent Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter közleménye azon szakmai képesítések köréről, amelyek a Magyar Kártya kiadásának előfeltételei.

Az Országgyűlés lehetővé tette, hogy a magas szakmai kompetenciával rendelkező harmadik országbeli állampolgárok részére Magyar Kártyát lehessen kiadni. A törvény rögzíti, hogy a harmadik országbeli állampolgár csak abban az esetben kaphat Magyar Kártyát, ha foglalkozása meghatározott felsőfokú szakmai képesítést igényel.

A kultúráért és innovációért felelős miniszter a Magyar Kártyára jogosító szakmai képesítések köreként a matematikai, a természettudományos, a műszaki és az informatikai szakképzettségeket jelölte meg, ilyen módon is biztosítva a gazdaság dinamizálásához szükséges többletmunkaerőt – közölte a tárca.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. április 12.

K&H: megállt a fiatalok jövedelemnövekedése

A korábbi évekre jellemző növekedés után megtorpanás látható a fiatalok jövedelmét tekintve a K&H ifjúsági index szerint. Az idei első negyedévben átlagosan nettó 190 ezer forintos személyes jövedelemről számoltak be a 19-29 évesek. A fiatalok nettó jövedelme egy évvel ezelőtt emelkedett a 180 ezres szint fölé és azóta nagyságrendileg ezen a szinten maradt. Jelentős eltérés látható a nemek között: a férfiak személyes jövedelmének átlaga 220 ezer forintot tett ki, a nőké viszont csak 156 ezret.

2024. április 12.

Időben be kell jelenteni a sztrájkot

A munkáltatónak figyelmeztető sztrájk esetében is olyan megfelelő időben kell értesülnie a tervezett sztrájkról, hogy a vagyonának megóvására, az üzemelés megállásával keletkező kárainak megelőzésére irányuló jogait, az élet- és vagyonvédelemre irányuló kötelességeit teljesíteni legyen képest, illetve az ezzel kapcsolatos munkaszervezési teendőit képes legyen elvégezni. Ennek hiányában a megtartott sztrájk jogellenes.