Meghosszabbították az ágazati bértámogatást Koronavírus


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Eddig több mint százezezer embernek igényeltek ágazati bértámogatást, és mivel a koronavírus-járvány miatt a korlátozásokat fenn kell tartani, ezért a kormány meghosszabbította a programot március 10-éig.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára szerint a baloldal megszorításokat és adóemeléseket vezetett be a válság idején.

„Mi más utat választottunk, mert ez Magyarország érdeke. Az elmúlt tíz év bizonyította: a magyar emberek munkából akarnak megélni, ezért biztosítunk hozzá továbbra is lehetőségeket” – fogalmazott az államtitkár.

A Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke, Varju László szerint üzengetés és fenyegetőzés helyett a kormány adja oda a beígért támogatást a vendéglátósoknak. A DK közösségi oldalán közzétett videóban érthetőnek nevezte, hogy a vendéglátósok egyre gyakrabban és egyre elkeseredettebben nyilatkoznak a koronavírus-járvány miatti lezárásokról.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2020. december 14.

5 milliárd forintért igényeltek ágazati bértámogatást

Eddig mintegy 7 ezer vállalkozás igényelte több mint 50 ezer munkavállalójára az ágazati bértámogatást – jelentette be hétfőn Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.
2020. december 8.

50 százalékos bértámogatás: január végéig meghosszabbítják a turizmusban és a vendéglátásban

A kormány január végéig meghosszabbítja az 50 százalékos bértámogatást a turizmusban és a vendéglátásban; a vendéglátás, a szálláshely, a művészet, a szórakoztatás és a szabadidő szektorokban a bértámogatással 140 ezer munkahelyet véd meg a kormány – jelentette be a pénzügyminiszter kedden a Facebook-oldalán közzétett videójában, az ágazati képviselőkkel folytatott egyeztetést követően.