Munkástanácsok: életpályamodellt a NAV-dolgozóknak!


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Munkástanácsok Országos Szövetsége a nemzetgazdasági miniszterhez fordult annak érdekében, hogy 2015. február 25-ig elkészüljön a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) munkavállalóira vonatkozó életpálya-modell is.


A szakszervezeti szövetség eljuttatott közleményében ismerteti: felkérik Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert, hogy az ILO egyezményekben foglalt kötelezettség szerint mielőbb kezdje meg a tárgyalásokat a reprezentatív szakszervezettel, betartva a határozatban rögzített határidőt.

A Munkástanácsok szolidaritást vállal minden NAV-dolgozóval, akik fontos feladatot látnak el, és hozzájárulnak az ország gazdasági helyzetének alakulásához. A szakszervezet elfogadhatatlannak tartja, hogy a NAV dolgozói kikerüljenek az életpálya-modellből, és kiáll annak érdekében, hogy a kormány határozatát végrehajtsák az azzal megbízottak – olvasható a közleményben.

Február elsején a Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete is azt közölte: „különösen méltánytalannak tartja”, hogy a korábbi ígéretek ellenére a NAV dolgozói kimaradnak a közszolgálati életpálya-modellből, a szakszervezet ezért Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordult. Holecz Gábor, a szakszervezet elnöke emlékeztetett rá: a vonatkozó kormányhatározat egyértelműen és kötelezően rendelkezik arról, hogy a közszolgálati életpályamodellt a hivatásos jogviszonyban állókra meg kell alkotni.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. február 23.

A versenyszférában dolgozók kétharmada munkahelyet váltana

A vállalkozásoknál dolgozó munkavállalók 50 százaléka elégedetlen a jelenlegi fizetésével, 63 százalékuk pedig azt tervezi, hogy ha lehetősége nyílik rá, 2024-ben munkahelyet vált – közölte a Trenkwalder február első felében végzett kutatásának eredményét.

2024. február 23.

Példátlan béremelés jön Horvátországban

Horvátország történetének legnagyobb bérreformjáról döntött a kormány – jelentette be a miniszterelnök. A cél az volt, hogy a közszférában dolgozók egyenlő munkáért egyenlő javadalmazást kapjanak, és a legalacsonyabb bérek nőjenek a legnagyobb mértékben, ugyanakkor mindenhol legyenek emelések.

2024. február 23.

4,5 százalékos a munkanélküliség

2024 januárjában a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos időszakához képest lényegében nem változott, 4 millió 699 ezer főt tett ki. A munkanélküliek száma 222 ezer, a munkanélküliségi ráta 4,5 százalék volt – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).