Várhatóan nem lesz új béralku

Szerző: Adó Online
Dátum: 2019. december 19.
Címkék: ,
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A munkáltatói érdekképviseletek ragaszkodnak a már megkötött megállapodáshoz – írja a Magyar Nemzet.

Továbbra sem sikerült tető alá hozniuk a szociális partnereknek új megállapodást a minimálbér és a garantált bérminimum jövő évi mértékéről, így egyre valószínűbb, hogy a két összeg a korábban meghatározott nyolc-nyolc százalékkal nő 2020-ban: a minimálbér összege bruttó 161 ezer, a bérminimum bruttó 210,6 ezer forintra nőhet.

A munkavállalói érdekképviseletek a vártnál nagyobb gazdasági növekedés, és a versenyszféra idei, bruttó 12 százalék körüli átlagos bérnövekedése nyomán újratárgyalnák az egyezséget, míg a munkaadók a globális – így várhatan a magyar – gazdasági növekedés várható lassulása és a kisebb cégek talpon maradása érdekében elzárkóznak ettől.

A kormány álláspontja szerint az érdekképviseleteknek kell egyezségre jutniuk.

További részleteket itt talál.


Kapcsolódó cikkek:


Meg lehet-e hosszabbítani a próbaidőt?
2021. január 26.

Meg lehet-e hosszabbítani a próbaidőt?

Tekintettel a próbaidő „próba” jellegére, kérdésként merülhet fel, hogy vajon a kikötött próbaidő mértéke meghosszabbítható-e, lehetőség van-e egy „újabb próbára”.

Megállapodtak a minimálbérről
2021. január 25.

Megállapodtak a minimálbérről

Február 1-től a minimálbér bruttó értéke 167 400 forintra, a garantált bérminimum bruttó értéke pedig 219 ezer forintra emelkedik, ami csaknem 4 százalékos béremelést jelent.

Még igényelhető a K+F bértámogatás 2.0
2021. január 21.

A tavalyi évben a koronavírus-járvány első hulláma után bevezetett úgynevezett K+F bértámogatás ismét elérhető a kutatás-fejlesztési és innovációs (KFI) munkakörben (is) foglalkoztatottak számára - írja az RSM blogja.