Várhatóan nem lesz új béralku

Szerző: Adó Online
Dátum: 2019. december 19.
Címkék: ,
Rovat:
A munkáltatói érdekképviseletek ragaszkodnak a már megkötött megállapodáshoz – írja a Magyar Nemzet.

Továbbra sem sikerült tető alá hozniuk a szociális partnereknek új megállapodást a minimálbér és a garantált bérminimum jövő évi mértékéről, így egyre valószínűbb, hogy a két összeg a korábban meghatározott nyolc-nyolc százalékkal nő 2020-ban: a minimálbér összege bruttó 161 ezer, a bérminimum bruttó 210,6 ezer forintra nőhet.

A munkavállalói érdekképviseletek a vártnál nagyobb gazdasági növekedés, és a versenyszféra idei, bruttó 12 százalék körüli átlagos bérnövekedése nyomán újratárgyalnák az egyezséget, míg a munkaadók a globális – így várhatan a magyar – gazdasági növekedés várható lassulása és a kisebb cégek talpon maradása érdekében elzárkóznak ettől.

A kormány álláspontja szerint az érdekképviseleteknek kell egyezségre jutniuk.

További részleteket itt talál.


Kapcsolódó cikkek:


Nem számítható fel díj a SZÉP-kártyák után
2020. április 6.

Megjelent az április 5-i Magyar Közlönyben a kormány rendelete a Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP-kártya) felhasználásának veszélyhelyzettel kapcsolatos különös szabályairól.

Palkovics: több mint 1200 milliárd forint jut munkahelyek védelmére
2020. április 6.

A kormány és a munkáltatói, munkavállalói érdekképviseletek közös célja, hogy legalább annyi munkahelyet teremtsünk, mint amennyit a járvány miatt elveszítünk - hangsúlyozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF) videókonferencia keretében megtartott ülésén.

Palkovics: a munkahelyek helyreállítása a fő cél
2020. április 6.

A gazdasági kamarák, vállalkozói szervezetek javaslatai is beépültek a gazdaság újraindítását szolgáló kormányzati lépésekbe - hangsúlyozta hétfőn Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a gazdasági élet felsővezetőivel tartott videókonferencián, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleménye szerint.

Agrárminisztérium: a mezőgazdaságban a járvány ellenére is van munka
2020. április 3.

Agrárminisztérium: a mezőgazdaságban a járvány ellenére is van munka

Munkaszüret néven indít mezőgazdasági álláslehetőségeket kínáló internetes oldalt az Agrárminisztérium (AM). Az online felülettel a tárca arra hívja fel figyelmet, hogy a magyar agráriumban a koronavírus-járvány ellenére is van munkalehetőség - közölte a szaktárca.