Várhatóan nem lesz új béralku

Szerző: Adó Online
Dátum: 2019. december 19.
Címkék: ,
Rovat:
A munkáltatói érdekképviseletek ragaszkodnak a már megkötött megállapodáshoz – írja a Magyar Nemzet.

Továbbra sem sikerült tető alá hozniuk a szociális partnereknek új megállapodást a minimálbér és a garantált bérminimum jövő évi mértékéről, így egyre valószínűbb, hogy a két összeg a korábban meghatározott nyolc-nyolc százalékkal nő 2020-ban: a minimálbér összege bruttó 161 ezer, a bérminimum bruttó 210,6 ezer forintra nőhet.

A munkavállalói érdekképviseletek a vártnál nagyobb gazdasági növekedés, és a versenyszféra idei, bruttó 12 százalék körüli átlagos bérnövekedése nyomán újratárgyalnák az egyezséget, míg a munkaadók a globális – így várhatan a magyar – gazdasági növekedés várható lassulása és a kisebb cégek talpon maradása érdekében elzárkóznak ettől.

A kormány álláspontja szerint az érdekképviseleteknek kell egyezségre jutniuk.

További részleteket itt talál.


Kapcsolódó cikkek:


Emeli a kormányhivatali dolgozók bérét a kormány
2020. január 20.

Mintegy 32 milliárd forintból emeli a kormány a területi közigazgatásban dolgozók bérét, legalább 10, de átlagosan 18 százalékkal, és a cafeteria-rendszert is újra bevezetik áprilistól a területi közigazgatásban - közölte a Miniszterelnökség.

Prémium, a munkavállaló ösztönzésének egyik formája
2020. január 15.

Prémium, a munkavállaló ösztönzésének egyik formája

A csapatépítés, a kellemes munkahelyi környezet megteremtése emelhet a munka minőségén, ám a legkézenfekvőbb ösztönző az anyagiakban rejlik: a prémium jó eszköz lehet a munkavégzés színvonalának előmozdításához.