Vasas Szakszervezeti Szövetség: megszűnt a munka törvénykönyve hatálya Koronavírus

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. március 19.
Címkék: , , ,
Rovat:
Magyarországon ezennel igény szerint megszűnt a Munka Törvénykönyv hatálya – reagált a szerdán megjelent kormányrendeletre a Vasas Szakszervezeti Szövetség.

A szakszervezeti szövetség a szerdán megjelent kormányrendelet azon elemére reagált, amely szerint “a munkavállaló és a munkáltató az Mt. rendelkezéseitől külön megállapodásban eltérhetnek.”  A Vasas értékelése szerint “Magyarországon ezennel igény szerint megszűnt a Munka Törvénykönyv hatálya” – olvasható a szervezet Facebook-oldalán.

A Vasas arra szólította fel a tagjait, hogy mielőtt bármi megegyezést kötnének, kérjék a szakszervezet segítségét. Sosem volt még jobban szükség szakszervezeti összefogásra! – ezzel a felkiáltással zárul a Vasas posztja.


Kapcsolódó cikkek:


Koronavírus idején – tájékoztató munkáltatóknak és munkavállalóknak
2020. március 18.

A koronavírus terjedésével egyre több korlátozó intézkedésre lehet számítani. Most mindennél fontosabb a munkáltatók és munkavállalók közötti folyamatos tájékoztatás, az együttműködés és a mindenki számára előnyös megoldások kidolgozása. Az alábbi tájékoztató 3 részből áll, az első a munkaügyi vonatkozás, a második a vállalkozás gazdasági érdekeire a harmadik néhány mondat erejéig az emberi oldalra helyezi a hangsúlyt.

Koronavírus: a BDO szerint célszerű lenne az Mt. módosítása
2020. március 13.

A koronavírus terjedésével olyan korlátozó intézkedésekre lehet számítani, amelyek befolyásolják a munkavállalók keresőképességét, ezért rendezni kellene egyebek mellett a home office, valamint a munkavállaló munkavégzés alóli mentesülésének szabályozását, akár a Munka Törvénykönyvének határozott időre szóló módosításával, akár rendeleti úton - vélekedik a BDO Legal Jókay Ügyvédi Iroda.