Fölveheti az állam 10 milliós hitelét, majd irány a nagyvilág


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nem kötelező hosszú távon Magyarországon élnie annak, aki az életkezdési támogatást igénybe veszi –  mondta a család– és ifjúságügyért felelős államtitkár, Novák Katalin az ATV műsorában.

Az államtitkár elmondta, hogy egy fiatal házaspár esetén az általuk igényelt kedvezményes, 10 millió forintos hitel három gyermek vállalása után teljes egészében támogatássá válik.

Novák Katalin felidézte, újdonság, hogy a támogatás és a kedvezményes hitel használt ingatlan vásárlására is fordítható, a kormány pedig azért ilyen intézkedéseket jelentett be, mert a felmérések azt mutatják, hogy a legtöbben nem bérlakásban, hanem saját tulajdonúban szeretnének élni és ebben akarnak segítséget nyújtani.

Az államtitkár szerint nem állítják, hogy mindenki azt csinálja, amit szeretne és ott dolgozik, ahol szeretne, de aki ma dolgozni akar Magyarországon, annak van lehetősége rá, ezt mutatja a 3,5 százalékos munkanélküliség és ezt akarja támogatni a kormány. Hozzátette: a tavaly őszi konzultáción is bebizonyosodott, hogy az emberek egyetértenek azzal, hogy munkavégzéshez kössék a támogatásokat – olvasható az ATV honlapján.


Kapcsolódó cikkek

2019. február 10.

Hétpontos családtámogatási csomagot jelentett be Orbán Viktor

Vasárnapi évértékelő beszédében jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a kormány újabb családtámogatás intézkedéseit. A családi pótlék és gyes emelése nem került szóba, a várakozásokkal ellentétben a főállású anyaság sem.