Megjelent a rendelet: 1,2 százalékkal emelik meg visszamenőlegesen a nyugdíjakat


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nagyobb a vártnál a novemberben érkező nyugdíjkorrekció, minden nyugdíjas megkapja a maximális összegű nyugdíjprémiumot. Olvasható már a rendelet szövege.

2021. november 1-jétől, 2021. január 1-jei visszamenőleges hatállyal 1,2 százalékkal megemelik a nyugdíjakat – derül ki a szerdai Magyar Közlönyből,  a Kormány 567/2021. (X. 6.) Korm. rendelete szövegéből.

Ugyanebben a közlönyben olvasható a kormány már korábban beharangozott intézkedése, miszerint minden nyugdíjas 80 ezer forintos nyugdíjprémiumban részesül, az erről szóló jogszabály elnevezése:  a Kormány 568/2021. (X. 6.) Korm. rendelete a 2021. évi nyugdíjprémiumról és egyes más ellátások után járó egyszeri juttatásról.

(magyarkozlony.hu)


Kapcsolódó cikkek

2021. október 5.

Maximális nyugdíjprémium jár novemberben

Minden jogosult, 2,5 millió nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülő ember maximális, 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot kap novemberben a megemelt összegű ellátása mellett – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter.