Nem lesz egyéni nyugdíjszámla


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az egyéni nyugdíjszámla bevezetése még az állami nyugdíjrendszerbe átlépés ösztönzésekor került szóba.


Nincs napirenden a nyugdíjrendszer átalakítása, így az egyéni nyugdíjszámla bevezetése sem – jelezte az InfoRádió Aréna című műsorában Orbán Gábor adó- és pénzügyekért felelős államtitkár.

Az egyéni nyugdíjszámla indítása akkor került először szóba, amikor 2010. november 25-én Matolcsy György akkori nemzetgazdasági miniszter bejelentette: aki magán-nyugdíjpénztári tag marad, az nem kap állami nyugdíjat.  – emlékeztet az inforadio.hu cikke.

Az egyéni számla bevezetésének ígérete volt az egyik elem, amely a kormánytagok szerint ösztönözhette, vonzóvá tehette a választást az átlépők számára. Végül az emberek 97 százaléka lépett vissza az állami rendszerbe, ezzel csaknem három ezermilliárd forint került vissza az államhoz – olvasható a cikkben.


Kapcsolódó cikkek

2024. február 22.

A szövetkezet keretében végzett munka és a nyugdíj

A szövetkezet keretében a szövetkezeti tag biztosítottként végzett tevékenységének időtartama nyugdíjra jogosító szolgálati időt eredményez. Az úgynevezett sajátos szövetkezeti formában történő munkavégzés azonban más helyzetet jelent.

2024. február 19.

Részmunkaidő és nyugdíj kapcsolata

Ha a részmunkaidőben való foglalkoztatásnál a kereset eléri a minimálbér összegét, a nyugdíj szempontjából nincs jelentősége annak, hogy a kereset alapjául szolgáló munkavégzés nem teljes munkaidőben történik.