A vállalatok kegyét keresi a Dropbox


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A felhő alapú adattárolást lehetővé tevő Dropbox új fejlesztései a céges előfizetőknek kedveznek.


A kis kék doboz, vagyis a Dropbox használata nem csak a magánszemélyek kiváltsága, hiszen a felhőben tárolt és bárhonnan elérhető dokumentumok a cégek számára is óriási előnyt jelenthet a közös munka során. A Dropbox eddig is kínált csomagokat vállalkozásoknakDropbox for Teamsnéven, februárban pedig egy teljesen áttervezett admin konzolfelületet hoztak létre, hogy a céges előfizetők még könnyebben menedzselhessék az alkalmazottak fiókjait.

Business is business

A Dropbox hivatalos blogjában bejelentette, hogy továbbra is gondol a cégekre, aminek jeleként egyrészt a nekik szóló szolgáltatást átnevezteDropbox for Businessre, ami még egyértelműbbé teszi, hogy miről van szó. Másrészt bevezetik az SSO, vagyis Single Sign-On funkciót (egyszeri bejelentkezés), ami azt jelenti, hogy a felhasználóknak a vállalati rendszerbe való belépéskor elegendő csak egyszer azonosítani magukat, és ezután az összes erőforráshoz, szolgáltatáshoz további azonosítás nélkül hozzáférnek.

SSO a házban

Az SSO jelentősége a végfelhasználó részére az, hogy kevesebb jelszót kell megadni, könnyebben férnek a Dropboxban tárolt állományaikhoz, gyorsabban tudják megkezdeni a munkát. Az IT gárda számára pedig egyszerűsödik, átláthatóbbá válik az autentikáció kezelés, és a fájlok biztonsága is tovább növelhető. A Dropbox SSO megoldása több azonosításkezeléssel foglalkozó szolgáltatóval is együttműködik (Ping Identity, Okta, OneLogin, és Symplified), valamint támogatja az iparági szabványnak számító SAML-t (Security Assertion Markup Language).

Mérlegképes Kreditkártya

Szerezze meg Ön is kötelező kreditpontjait Kiadónk minőségi képzésein! További részletekért kattintson ide!

Rodin mérlegképes kreditpontos rendezvények – további részletek itt.

A Dropbox az újításokkal felzárkózik a közvetlen riválisnak tekinthető Box és Google Drive mellé, mivel náluk az SSO-t már korábban is elérhetővé tették. A Dropbox for Business előfizetések évi 795 dollártól kezdődnek, amiért tulajdonképpen korlátlan tárhelyet biztosít a szolgáltató. A felhőtárhely eddig is népszerű volt üzleti körökben; a weboldal információi szerint a Fortune 500 cégek 95%-a, világszerte több mint 2 millió vállalkozás használja a Dropboxot, amely tevékenységük során hetente 600 millió dokumentumot mentenek el a szolgáltató szerverein.

A Dropbox vállalati felhasználási lehetőségeit együttműködő partnerünk, a Bitport.hu (informatika az üzlet nyelvén) értelmezte.


Kapcsolódó cikkek

2023. október 26.

A mesterséges intelligencia a kiberbűnözésnek is lendületet ad

A vitathatatlan előnyök mellett komoly kockázatokkal is jár a mesterséges intelligencia (artificial intelligence, AI) alkalmazásnak terjedése – áll a brit kormány által csütörtökön ismertetett átfogó szakértői jelentésben. Rishi Sunak miniszterelnök szerint szélsőséges esetekben fennáll annak a veszélye is, hogy az emberiség teljesen elveszíti ellenőrzését az AI-technológia felett.