Több mint 800 résztvevő a bérügyviteli bajnokságon

 • Értesítő a rovat cikkeiről

A szakmai megmérettetés kihívása és az értékes nyeremények több mint 800 jelentkezőt vonzottak a NAV, a BGF és a NEXON által szervezett I. Országos Bérügyviteli Bajnokságra.

Az első online forduló június 20. – július 20-ig zajlott. Ezen a fordulón maximálisan 100 pontot érhettek el a versenyzők. A feladatok nehézségét bizonyítják az első részeredmények: az átlagpontszám 48 volt és csupán három versenyző tudott maximumot elérni. A legtöbb versenyzőnek az első feladattal gyűlt meg a baja, amelyben egy kormánytisztviselő bérét kellett számfejteni.

A bajnokság második online fordulója július 20-án kezdődött, a feladatok leadási határideje augusztus 20. éjfél.

Az első forduló eredményei alapján az látszik, hogy még akár a második fordulóban csatlakozóknak is komoly esélyük lehet a döntőbe való bejutásra és az értékes nyereményekre.

Díjazás

A bruttó 2 millió forint összdíjazású bajnokság nyertesei pénzbeli, illetve tárgyi jutalomban részesülnek. A bajnokságban legtöbb pontszámot elérő 100 résztvevő a NAV, a BGF és a NEXON képviselői által aláírt, szakmai kiválóságot igazoló Tanúsítványt kap.

A hallgatói jogviszonyban álló – kiemelkedő eredményt elérő és szakirányú felsőoktatási képzésben ‑ résztvevők számára a NEXON ösztöndíjat, továbbá féléves gyakornoki munkahelyet kíván biztosítani. Kövesse figyelemmel a bajnokság menetét és feladatait a www.berugyvitelibajnoksag.hu oldalon!

 • Értesítő a rovat cikkeiről
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az ado.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Újdonságok

 • üzletember futóverseny

  Hazánkban a harmadik legmagasabb a bérek adóterhelése (48,2%) az OECD államok között, és ez egyértelműen rontja a gazdaságunk versenyképességét. Így üdvözölni kell még a legkisebb lépést is, ami a probléma megoldása irányába mutat. Ugyanakkor Zara László, az Adótanácsadók Egyesületének elnöke szerint kétséges, hogy a most bejelentett – a tervezetthez képest 0,5%-kal nagyobb – szociális hozzájárulási adó csökkentés, valóban hatékonyan járul-e hozzá a cél eléréséhez.

 • pénz

  Mégsem emelkedik 2018-tól a reklámszatyrok és a reklámhordozó papírok termékdíja - döntött kedden a parlament a környezetvédelmi termékdíjról szóló törvény módosításakor. Az előterjesztésből az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának javaslatára kerültek ki a díjemelésre vonatkozó rendelkezések.

 • erdő

  Százmilliós károkat okozó fakereskedő bűnözőkre csaptak le egyszerre két helyen is a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) észak-alföldi pénzügyi nyomozói. Négy embert előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság - közölte a NAV térségi sajtóreferense kedden az MTI-vel.

 • teherfuvarozás

  A cég romániai leánya az adóhátralék kisebb részét kifizeti, a maradékot közigazgatási, vagy bírósági úton támadja meg. 

 • cégvezető

  A gyorsított járulékcsökkentés több szempontból is előnyt jelent a foglalkoztatóknak; a bérjárulékok szintje befolyásolja a versenyképességet, másrészt a szociális hozzájárulási adó csökkentésével együtt a százalékos egészségügyi hozzájárulás, továbbá a kifizetők által fizetendő egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (ekho) is azonos módon mérséklődik majd - hívta fel a figyelmet a Mazars adótanácsadó.