174 ezer gyűrűt árverez el a NAV


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Elektronikus árverésen értékesíti a NAV Pest Megyei Adóigazgatósága azt a csaknem 174 ezer gyűrűt, amelyet nem vett át a címzettje.


A több mint fél tonnás, csaknem 16 millió forint értékű ékszerszállítmány Indiából érkezett a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, ám azt a csomag címzettje nem vette át. A NAV elektronikus árverésen értékesíti a gyűrűket, a befolyó pénz az államkasszába kerül.

Az adóhatóság azért döntött az árverezés mellett, mert a magyar címzett úgy nyilatkozott, hogy nem ő rendelte az árut, így azt nem is vette át. A csomagról az indiai feladó szintén lemondott, a szállítmányozó pedig felajánlotta azt a magyar állam javára.

Az érdeklődők a NAV elektronikus árverési felületén, a www.arveres.apeh.hu weboldalon licitálhatnak. A NAV 5 éve működteti az elektronikus árverési felületet, ahol döntően ingóságok, főként gépjárművek kerülnek kalapács alá. A közép-magyarországi régió adóigazgatóságai által tavaly itt értékesített mintegy 1700 vagyontárgyból közel 640 millió forint árbevétel folyt be az államkasszába – zárul az adóhatóság közleménye.

(Forrás: MTI)Kapcsolódó cikkek

2022. szeptember 29.

Figyelem: szeptember 30-ig lehet visszaigényelni a külföldi áfát

Péntekig van lehetőségük az áfalevonásra jogosult hazai vállalkozásoknak arra, hogy benyújtsák a külföldi áfa visszaigénylésére vonatkozó visszatérítési kérelmeiket – hívja fel a hazai vállalkozások figyelmét a Mazars. A nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló vállalat összefoglalójából kiderül: a szeptember 30-ai jogvesztő határidőig uniós és unión kívüli országokból is kérhetnek visszatérítést 2021-es vásárlásaik után a magyar áfaalanyok.