A hónap végéig pályázhatunk üdülési csekkre


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

3,2 milliárd forint értékben kapnak üdülési csekket az alacsony jövedelmű nyugdíjasok, a fogyatékosok, a legalább két kiskorú gyermeket nevelő munkavállalók és a szakiskolai tanulók.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány 3,2 milliárd forintnyi üdülési csekket nyújt saját forrásból az alacsony jövedelmű nyugdíjasok, fogyatékossággal élők, legalább két kiskorú gyermeket nevelő munkavállalók és szakiskolai tanulók számára – közölte az alapítvány.

A tájékoztatás szerint a támogatást pályázat útján 2010. január 31-ig igényelhetik a hivatalos közlönyökben, az önkormányzatok ügyfélszolgálati irodáin, a Tourinform irodákban, valamint az interneten, a www.udulesicsekk.hu címen megtalálható űrlap felhasználásával.

A pályázathoz szükséges önrész előteremtése az egyéni befizetés helyett történhet civil szervezeti-, egyházi-, szakszervezeti-, önkormányzati szerepvállalással is – írták. A szociálisan rászorultak támogatásába száz-százötven non-profit szervezet kapcsolódott be – olvasható a közleményben.

Forrás: Privátbankár


Kapcsolódó cikkek

2024. június 21.

NGM: nem a szegénység, hanem az óvatosság miatt fogyaszt keveset a lakosság

Az elmúlt napokban látott napvilágot az Eurostat friss adatközlése, miszerint a magyar háztartások fogyasztása az uniós átlag 70 százalékát éri el. Az adatot többen helytelenül értelmezve, a közvéleményt tudatosan félrevezetve úgy állították be, hogy Magyarország az unió legszegényebb országa, ami teljességgel nonszensz és szándékos hazugság – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

2024. június 20.

Mi történhet még idén a forinttal és a magyar kamattal?

A napokban látott forintgyengülés ellenére az euró jegyzése a 385 és 400 forint közötti sávban maradhat az idén. Legalábbis erre számít Németh Dávid, a K&H vezető elemzője alapesetben, azaz akkor, ha nem történik jelentős változás az év hátralévő hónapjaiban a világ- és a magyar gazdaságban. A szakember beszélt a magyar inflációról, a várható kamatpályáról és a szükséges kiigazításról, valamint az uniós kilátásokról is.