A NAV 540 milliárd forintot nem tudott behajtani tavaly

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. október 27.
Címkék: , , ,
Rovat:
Bár hatalmas kintlévőséget görget maga előtt az adóhivatal, a teljes követelésállomány és a hátralékosok száma csökken – írja a Világgazdaság.

Az adóhivatal teljes követelésállománya a behajthatatlanná nyilvánított állománnyal együtt egy év alatt 6,3 százalékkal, 1828 milliárd forintról 1712 milliárd forintra mérséklődött. Tavaly év végén több mint egymillió adózónak volt hátraléka. A NAV hátralékállománya ugyanekkor 1172 milliárd forint volt, amelynek több mint kétharmada nem működő vállalkozáshoz kapcsolódott – értesült a Világgazdaság.

A lap szerint a NAV tavaly előnyben részesítette a nagyobb összegű hátralékok kezelését, így sikerült év közben mérsékelnie a működő vállalkozások hátralékát. Idén változások is történtek a jogszabály-módosítások nyomán, így megváltozott a NAV-nál a behajthatatlan követelések nyilvántartása. Idén a korábbi behajthatatlan tartozásokat újra az adózók adószámláin jelenítik meg, így valamennyi adózói tartozás egy helyen látszik.

(Adó Online)


Kapcsolódó cikkek:


E-egyszázalék az e-szja mellé
2021. április 16.

A 2020 évi szjabevallás elkészítésének, illetve jóváhagyásának határideje május 20. Ez az 1+1 százalék adó feletti rendelkezési lehetőség hatérideje is, amely az e-szja részeként szintén megoldható pár kattintással.

További érdekességek a számolócédulák világából
2021. április 16.

A számolócédulák szokványos témakörei voltak a vendéglátás, az étel, az ital, a dohányzás, az üzletek, az iparcikkek, a lakossági szolgáltatások, a sajtótermékek reklámozása. Ezek mellett jó néhány egyéb célterület is szerepel a számolócédulákon, így például a nemzeti és politikai propaganda, a pénzügyi szolgáltatások, a kultúra, az egészségügy, a sport, a turisztika. Érdemes ezekre is kitérni!