A NAV 540 milliárd forintot nem tudott behajtani tavaly

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. október 27.
Címkék: , , ,
Rovat:
Bár hatalmas kintlévőséget görget maga előtt az adóhivatal, a teljes követelésállomány és a hátralékosok száma csökken – írja a Világgazdaság.

Az adóhivatal teljes követelésállománya a behajthatatlanná nyilvánított állománnyal együtt egy év alatt 6,3 százalékkal, 1828 milliárd forintról 1712 milliárd forintra mérséklődött. Tavaly év végén több mint egymillió adózónak volt hátraléka. A NAV hátralékállománya ugyanekkor 1172 milliárd forint volt, amelynek több mint kétharmada nem működő vállalkozáshoz kapcsolódott – értesült a Világgazdaság.

A lap szerint a NAV tavaly előnyben részesítette a nagyobb összegű hátralékok kezelését, így sikerült év közben mérsékelnie a működő vállalkozások hátralékát. Idén változások is történtek a jogszabály-módosítások nyomán, így megváltozott a NAV-nál a behajthatatlan követelések nyilvántartása. Idén a korábbi behajthatatlan tartozásokat újra az adózók adószámláin jelenítik meg, így valamennyi adózói tartozás egy helyen látszik.

(Adó Online)


Kapcsolódó cikkek:


Az apostolok pénzügyei – 3.2. rész
2020. november 27.

Jézus tanítványai és követői, az apostolok közül talán Máté kiválasztása a legérdekesebb. Máté polgári foglalkozása adószedő volt, és ilyen módon bűnös ember, mégis ez a bűnös ember Jézus követőjévé vált. Péter apostol, a kőszikla, többször is bizonyságot tett emberi gyengeségekről, Jézus mégis őt választotta a keresztény egyház alapítójává. Az Újtestamentum egyik története a Jézus és Péter apostol utáni templomadó megfizetéséről szól.

Mi vár ránk 2021-ben az adózás területén?
2020. november 26.

Írásunkban a 2020-as nyári és a még kihirdetésre váró őszi adócsomagok alapján gyűjtöttük össze dióhéjban a legfontosabb jövő évi adóváltozásokat. Tekintse át velünk az új szabályokat és készüljön fel Ön is!