A NAV is nyomoz a norvég pénzek ügyében


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A NAV nyomozást indított novemberben költségvetési csalás gyanúja miatt a norvég alapok ügyében – írja a Magyar Nemzet.


A pénzügyi nyomozók a Norvég Civil Támogatási Alap elleni Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) által tett feljelentés értékelése után rendelték el az eljárás megindítását.  A Kehi nemcsak rendőrségi feljelentést tett, hanem az adóhatósághoz is fordult, mert azt gyanítja, hogy a jóváhagyott céltól eltérően használtak fel pénzeket. A rendőrségi nyomozás  után így már a második eljárás is megkezdődött az ügyben.

A rendőrségi feljelentésben szerepelt, hogy az Ökotárs Alapítvány vezette konzorcium képviselői az összeférhetetlenségi szabályokat megsértve számos olyan szervezetnek nyújtottak támogatást, amelyek a lebonyolító alapítványok vezetőihez, illetve a pályázatok értékelésében részt vevő személyekhez köthetők.

Emellett a támogatási szerződések szabálytalan módosításával, valamint az el nem számolható költségek elfogadásával is hozzájárultak ahhoz, hogy az NCTA legalább 250 millió forintot szabálytalanul fizessen ki – írja a lap.


Kapcsolódó cikkek

2024. február 21.

Négymilliárdos cigarettafogás a NAV-nál, adózatlan és hamis termékek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói négymilliárd forint értékben foglaltak le ukrán gyártmányú cigarettát. A szerda közlemény szerint az elmúlt évek legnagyobb illegális cigarettadepóját fedezték fel. Pécs közelében közúti ellenőrzés során bukott le egy magyar férfi, akinél több mint nyolcszáz doboz ukrán cigarettát és hét zacskó vágott dohányt találtak. Továbbá otthonában árult hamis termékek miatt emelt vádat az ügyészség egy böhönyei férfi ellen – tájékoztatta a Somogy Vármegyei Főügyészség szerdán.