A PSZÁF próbavásárlásokkal ellenőrizte a banki magatartási kódex betartását


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A banki magatartási kódex elveivel ellentétes szóbeli tájékoztatást adtak a pénzügyi intézmények ügyintézői több esetben a próbavásárlásokkal történő ellenőrzés során – közölte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete. A felügyelet azt ellenőrizte, hogy a szóban átadott információk megfelelnek-e a közérthetőség és a teljes körűség követelményének, s az intézmények betartják-e a vonatkozó jogszabályok és a Magatartási Kódex előírásait. A PSZÁF a vizsgálatsorozatot határozatokkal, szükség esetén szankciókkal zárja le.

A próbavásárlások ahhoz a fogyasztóvédelmi vizsgálathoz kötődnek, amelyet a PSZÁF 2010. március 24-én indított 30 lakossági hitelt nyújtó banknál és pénzügyi vállalkozásnál a Magatartási Kódex betartásának ellenőrzésére.

Forrás: MTI


Kapcsolódó cikkek

2024. június 19.

Varga Mihály: Magyarország élen jár a gazdaságfehérítésben az uniós országok között

Az Európai Unión belül Magyarország hajtotta végre az egyik legnagyobb gazdaságfehérítést 2010 óta: az áfarés mértéke 22 százalékról 4,4 százalékra, a GDP-arányos adóelvonás mértéke pedig 40 százalékról 35 százalékra csökkent – jelentette ki Varga Mihály az Adóigazgatások Európai Szervezete (IOTA) éves közgyűlésének szerdai nyitó napján Budapesten.