Adócsalásra állhatott rá a nemzetközi parfümkereskedő céghálózat

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. november 27.
Címkék: , ,
Rovat:
A Tatabányai Járásbíróság elrendelte hét férfi letartóztatását, akiket azzal gyanúsítanak, hogy 2017 óta parfümök fiktív exportálásával jogosulatlanul igényeltek vissza hárommilliárd forint forgalmi adót.

A bűnszervezet vezetője egy többszintű – Ausztriában, Csehországban, Magyarországon és Szlovákiában bejegyzett – céghálózatot hozott létre, amelyben a bűnszervezet tagjai, illetve strómanok vállaltak szerepet.

A bűnszervezet vezetőjének három cége parfümöt és táplálékkiegészítőket exportált Szlovákiába, majd a kiszállított árut hamis dokumentumokkal visszahozták Magyarországra. Ugyanazt az árukészletet folyamatosan, havonta többször “megutaztatták”, így 2017 óta hárommilliárd forintot meghaladó értékű áfát igényeltek vissza jogosulatlanul.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói külföldi társhatóságok közreműködésével és az Eurojust koordinálásával egyszerre több helyen tartottak házkutatást, könyvelési iratokat, valamint több száz millió forint értékű ingatlanokat, tárgyakat zároltak és foglaltak le, továbbá elfogták a bűnszervezet hét tagját.

A bíróság a gyanúsítottak letartóztatását költségvetési csalás gyanúja miatt egy hónapra rendelte el, tekintettel a bűnismétlés veszélyére és annak lehetőségére, hogy szabadlábon jogellenesen befolyásolnák az ügy érintettjeit és bizonyítékokat rejtenének el – közölte a Komárom-Esztergom megyei főügyész Reszl Ildikó.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek:


EKAER helyett itt a BIREG a fuvaroknál
2021. január 15.

2021. január 1-től nagymértékben átalakultak az EKAER szabályok, sokak számára kedvező módon. A nemzetközi közúti fuvarozásban érintett szállítmányozók, feladók, címzettek azonban mégsem dőlhetnek hátra, a januártól újonnan belépő engedélyregisztrációs kötelezettség, a BIREG miatt - írja az RSM blogja.

Szent és kevésbé szent könyvek – 3. rész – Újszövetség másképp
2021. január 15.

Az Újszövetséghez számos apokrif irat kapcsolódik. Ezek többsége evangélium, az egyes apostolok cselekedeteinek könyvei, az apostolok levelei, illetve végítéletet, a túlvilágot bemutató apokalipszisek, látomások, jóslatok. Ezek gyakran tartalmaznak pénzügyi vonatkozásokat is, írásunkban ezek közül emelünk ki néhányat.