Áfacsalás: sorolta a neveket Horváth


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Számos cég és személy neve szerepel a volt NAV-dolgozó rendőrségen tett vallomásában, amelynek jegyzőkönyvét a hvg.hu közli.


Horváth András volt NAV dolgozó januári, a Nemzeti Nyomozó Iroda kiemelt ügyekkel foglalkozó osztályán tett vallomásban tucatnál több érintett cégről beszélt nevesítve, valamint megnevezte a szerinte az áfacsalások feltárását lehetetlenné tevő NAV-vezetőket és az áfacsalások feltárását kezdeményező, félreállított adóhatósági dolgozókat. A Horváth András vallomásáról készített jegyzőkönyvet a hvg.hu megszerezte, és azt nevek nélkül közzétette.

A volt adóhatósági dolgozó neveket és dátumokat említve beszélt azokról az esetekről, amelyeknél a NAV-nál történt hivatali visszaéléseket gyanít. Volt olyan eset, hogy egy céget vizsgáló revizort az adóhivatalon belül telefonon arra utasították, „ne tegyen adómegállapítást”. Horváth szerint a leállított ügyeken dolgozók közül volt, akit ügyintézővé fokoztak le, volt, akit elbocsátottak.

További részleteket itt talál.

Kiskönyvtár az áfáról 3. rész: Áfalevonás és áfa-visszaigénylés

Gyakorlati példákon keresztül bemutatjuk az adólevonási jog természetét, szabályait, az adólevonás általános és különös feltételeit, kitérve a speciális termék- és szolgáltatáskörökre. Ismertetjük az adólevonás tárgyi feltételeit, valamint az áfa-visszaigénylés jelenleg hatályos rendszerét.

Rendelje meg most! Ára mindössze 2990 Ft+ 5% áfa


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 28.

A forrásbevonásban segíti a vállalkozásokat egy új alkalmazás

Elkészült a Vállalkozói Információs Portállal (VALI) integráltan működő Forrástérkép elnevezésű alkalmazás, amely a finanszírozási lehetőségek bemutatásával segíti a vállalkozásokat, azon belül főként a mikro- és kisvállalkozásokat – közölte az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft.

2023. szeptember 28.

Kell-e sírnia Argentínának?

A XIX. század végétől a nagy gazdasági válságig (1930) tartott Argentína igazi aranykora: ekkor az egy főre jutó GDP még az Egyesült Államokat is megelőzte és Argentína a világ 7. leggazdagabb országa volt. A nagy gazdasági válság súlyosan érintette az országot, amely kis túlzással ebből a sokkból a mai napig nem tudott feltápászkodni. Argentína adórendszere bonyolult és nem befektetőbarát.