Autósok tízezrei nem kapják vissza az adót


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A regisztrációs adó visszatérítésére jogosultaknak csak a fele fogja megkapni a pénzét. Körülbelül 30 ezren nem tudják a szükséges, részletes számlát bemutatni – véli a Magyar Gépjármű-kereskedők Országos Egyesülete.

A 2004. május 1. és 2005. december 31. között külföldről behozott használt autók, motorok után fizetett regisztrációs adó egy részét azok kaphatják vissza, akik dokumentumokkal tudják igazolni, hogy megfizették azt, illetve azok, akikre a kereskedők áthárították a közterhet.

Az utóbbi esetben a kereskedők kilencven százaléka nem tüntette fel a számlákon a „”regadó”” áthárítását, így a vevők nem tudják ezt bizonyítani ezt a vámhatóságnak – mondta a lapnak Fojt Attila, a Magyar Gépjármű-kereskedők Országos Egyesületének elnöke.

Forrás: Uno


Kapcsolódó cikkek

2024. április 15.

Izer Norbert: egyszerűsödnek az adózói adminisztrációs terhek

Uniós szinten is példaértékű változásokat hajtott végre az adóadminisztráció csökkentése terén Magyarország az elmúlt években, ezt folytatta a kormányzat az Eseményalapú Adatszolgáltatási Platform (EMAP) projekttel, amelynek célja a vállalkozások foglalkoztatással összefüggő adminisztrációs terheinek csökkentése – mondta Izer Norbert.

2024. április 15.

Árfolyam az áfában (X. rész)

A cikksorozat soron következő része az előlegfizetéshez és a fordított adózáshoz kapcsolódó egyes kérdéseket tárgyalja.