Autósok tízezrei nem kapják vissza az adót


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A regisztrációs adó visszatérítésére jogosultaknak csak a fele fogja megkapni a pénzét. Körülbelül 30 ezren nem tudják a szükséges, részletes számlát bemutatni – véli a Magyar Gépjármű-kereskedők Országos Egyesülete.

A 2004. május 1. és 2005. december 31. között külföldről behozott használt autók, motorok után fizetett regisztrációs adó egy részét azok kaphatják vissza, akik dokumentumokkal tudják igazolni, hogy megfizették azt, illetve azok, akikre a kereskedők áthárították a közterhet.

Az utóbbi esetben a kereskedők kilencven százaléka nem tüntette fel a számlákon a “”regadó”” áthárítását, így a vevők nem tudják ezt bizonyítani ezt a vámhatóságnak – mondta a lapnak Fojt Attila, a Magyar Gépjármű-kereskedők Országos Egyesületének elnöke.

Forrás: UnoKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.