BAT: 70-80 forinttal drágulhat a cigaretta


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nőhet az új adó miatt a feketepiac a BAT kormányzati kapcsolati vezetője szerint.


A gyártóknak nem lesz más lehetőségük a rendkívüli egészségügyi hozzájárulás miatt, mint az áremelés, s várhatóan dobozonként 70-80 forinttal drágulhat a cigaretta – mondta a nol.hu-nak Tóth Attila, a BAT kormányzati kapcsolati vezetője Tóth úgy véli, hogy tovább nő majd a feketepiac így is jelentős, 12 százalékosra becsült részesedése. „Már jelenleg is ott tartunk, hogy a hetedik legkelendőbb márka a Fehéroroszországból csempészett Fest – mondta a lapnak.

A Népszabadság arról is ír, hogy míg a magyar piac két vezetője, a BAT és a PM súlyosan veszteségessé válhat, addig a Continental nyereséget könyvelhet el az új adó következtében.

Csütörtökön az Adó Online is beszámolt arról, hogy különadót kaphat a dohányipar, a NAV pénteken adott hírt egy nagy csempészcigaretta fogásról.


Kapcsolódó cikkek

2024. február 26.

Árfolyam az áfában (III. rész)

A cikksorozat ezen részében a harmadik államból importált termék távértékesítése, valamint a Közösségen belüli távértékesítés és távolról is nyújtható szolgáltatás tekintetében meghatározott értékhatár forintosítási szabályairól lesz szó.

2024. február 23.

Energiahatékonysági beruházások adókedvezménye – még nem késő élni vele

Az energiahatékonysági beruházásokkal összefüggő adókedvezmények rendszere jelentősen átalakult tavaly év végén és ez nehéz helyzetbe hozza a cégeket. Egyúttal fontos hangsúlyozni, hogy a folyamatban lévő beruházások esetén még nem késő élni az adókedvezmény adta lehetőséggel – olvasható a Niveus Consulting Group közleméényében.