Csaknem nyolcvan kilogramm dohánylevelet foglalt le a NAV


Költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak eljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei lakossal szemben – tájékoztatta a NAV.

A közlemény szerint a járőrök Kékcse település határában ellenőriztek egy magyar gépjárművet, ami ugyan nem szállított jövedéki terméket, de a kocsit vezető nő azt mondta, hogy otthonában meglelik a keresett terméket. Az asszony otthonában csaknem nyolcvan kilogramm szárított dohánylevelet és egy dohányvágó gépet is lefoglaltak a pénzügyőrök, akik jövedéki törvénysértés miatt is eljárást indítottak – tudatta az adóhatóság, kiemelve: az ellenőrzéskor kiderült, hogy az illegálisan begyűjtött levelek tulajdonosa az asszony lakótársa.

Az 50 éves férfi a tájékoztatás szerint azt mondta, hogy a megszárított levelekből készült dohánytermékkel a családját szolgálta volna ki. Az adóhatóság közleményében figyelmeztetett, hogy dohánytermék csak a NAV által nyilvántartásba vett regisztrációra kötelezettek között értékesíthető és adható közvetlenül. Hangsúlyozták: dohánylevél „napszámos” munkavégzés ellenértékeként sem adható át az idényjellegű munkát végző munkavállalóknak.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. június 21.

NGM: nem a szegénység, hanem az óvatosság miatt fogyaszt keveset a lakosság

Az elmúlt napokban látott napvilágot az Eurostat friss adatközlése, miszerint a magyar háztartások fogyasztása az uniós átlag 70 százalékát éri el. Az adatot többen helytelenül értelmezve, a közvéleményt tudatosan félrevezetve úgy állították be, hogy Magyarország az unió legszegényebb országa, ami teljességgel nonszensz és szándékos hazugság – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

2024. június 20.

Mi történhet még idén a forinttal és a magyar kamattal?

A napokban látott forintgyengülés ellenére az euró jegyzése a 385 és 400 forint közötti sávban maradhat az idén. Legalábbis erre számít Németh Dávid, a K&H vezető elemzője alapesetben, azaz akkor, ha nem történik jelentős változás az év hátralévő hónapjaiban a világ- és a magyar gazdaságban. A szakember beszélt a magyar inflációról, a várható kamatpályáról és a szükséges kiigazításról, valamint az uniós kilátásokról is.