Csempészcigarettára csapott le a NAV


A pénzügyőrök 2169 doboz, 4,6 millió forintnyi magyar zárjegy nélküli cigarettát találtak egy angol kisteherautóban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom vármegyei szakaszán – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A közlemény szerint Romániából indult útnak a teherautó, amely paprikát, paradicsomot, uborkát és padlizsánt szállított Nagy-Britanniába.

A kevesebb mint 150 kilogrammnyi zöldség mennyisége és a sofőr gyanúra okot adó válaszai miatt a pénzügyőrök átvizsgálták a járművet, és a tető alá elrejtve megtalálták a zárjegy nélküli cigarettákat.

A pénzügyőrök a 4,6 millió forint értékű adózatlan cigarettát lefoglalták és jövedéki törvénysértés, valamint költségvetési csalás miatt eljárást indítottak.
(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2020. szeptember 28.

35 kilogramm dohányra csapott le a NAV

Több ezer szál cigaretta előállítására elegendő fogyasztási dohányt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy autóban.
2021. december 29.

Cigarettacsempészekre csapott le a NAV

Mintegy 160 ezer doboz cigarettát csempészett be Ukrajnából Magyarországra az a bűnszervezet, melynek tagjait egy rajtaütés során fogták el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai – közölte a hatóság sajtóreferense.