Csempészett cigarettát talált a NAV


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Több mint hatezer doboz adózatlan cigarettát és öt kilogramm finomra vágott fogyasztási dohányt találtak a pénzügyőrök egy hódmezővásárhelyi ingatlanon – tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).


A pénzügyőrök jövedéki ellenőrzést tartottak egy hódmezővásárhelyi ingatlanon. A házhoz érve a kaput ugyan zárva találták, azonban az udvarról mozgás zajára lettek figyelmesek. Az udvarra bejutva a pénzügyőrök négy magyar férfit és egy nyitott ajtóval álló gépjárművet találtak, amely mellett műanyag rekeszek voltak – közölte Némedi Varga Éva, a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóság sajtóreferense.

Számlakiállítás és elektronikus számlázás a gyakorlatban –

Második, átdolgozott kiadás

A szerzők a számla és egyéb bizonylatok kiállításának, valamint az elektronikus számlázásnak az alapvető szabályait foglalják össze.

További információ és megrendelés >>

Az ingatlan különböző helyiségeiből 2065 doboz adózatlan cigaretta és öt kilogramm finomra vágott dohány, míg a jármű házilag átalakított, falappal és gumiszőnyeggel letakart alvázából összesen 4292 doboz, adózatlan cigaretta került elő. A dohánytermékeket éppen értékesítéshez készítették össze.

A pénzügyőrök a mintegy 3,5 millió forint értékű dohányterméket, valamint a járművet lefoglalták, az ügyben a pénzügyi nyomozók orgazdaság miatt eljárást indítottak.

(Forrás: MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. március 1.

Tájékoztatási igazgatóság alakult a NAV-nál

Március elsejétől az adóhivatal általános tájékoztatási tevékenységét az országos illetékességgel működő tájékoztatási igazgatósága látja el, az ügyfelek továbbra is a megszokott csatornákon kérhetnek segítséget adózási kérdésekben – közölte a NAV.

2024. március 1.

Karbantartás miatt üzemszünetet tart vasárnap a NAV

A háttérrendszerének karbantartása miatt a NAV webes felületei és a NAV-Mobil applikáció egyes szolgáltatásai nem lesznek elérhetők 2024. március 3-án, vasárnap 9 órától 21 óráig – közölte az adóhatóság.