Elismerte tettét az adóellenőr gyilkosa


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A gyanúsított egy szobafestő, aki korábban pszichiátriai kezelés alatt állt.


Elismerte a bűncselekmény elkövetését az a 35 éves férfi, aki hétfőn késsel támadt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) két intézkedő munkatársára Budapesten, és egyikük a helyszínen meghalt – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden a rendőrség honlapján.

Hétfőn kora délután a XX. kerületben, egy Géza utcai társasházi lakásban az ott lakó férfi késsel többször megszúrta a NAV két szolgálatban lévő munkatársát. A támadás következtében egyikük a helyszínen életét vesztette, kollégáját kórházba vitték – emlékeztettek a police.hu oldalon.

A 35 éves férfi – akit a rendőrök a helyszínen elfogtak – gyanúsítottkénti kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését. Az őrizetbe vett L. Péter ellen több emberen elkövetett emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

Az M1 hétfő esti Híradójának információi szerint a gyanúsított egy szobafestő, aki korábban pszichiátriai kezelés alatt állt, és a vámosok feltehetőleg adótartozás miatt jelentek meg nála.

Elhunyt munkatársát a NAV és a Nemzetgazdasági Minisztérium saját halottjának tekinti.

A Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete azt írta: mély megrendüléssel értesültek arról, hogy kötelessége teljesítése során a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egyik munkatársa halálos sérülést szenvedett hétfőn Budapesten. „Elhunyt munkatársunk családjának ezúton fejezzük ki őszinte részvétünket, míg a súlyosan megsebesült kollégánknak mielőbbi felépülést kívánunk” – fogalmazott Holecz Gábor, a szakszervezet elnöke.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. március 1.

Tájékoztatási igazgatóság alakult a NAV-nál

Március elsejétől az adóhivatal általános tájékoztatási tevékenységét az országos illetékességgel működő tájékoztatási igazgatósága látja el, az ügyfelek továbbra is a megszokott csatornákon kérhetnek segítséget adózási kérdésekben – közölte a NAV.

2024. március 1.

Karbantartás miatt üzemszünetet tart vasárnap a NAV

A háttérrendszerének karbantartása miatt a NAV webes felületei és a NAV-Mobil applikáció egyes szolgáltatásai nem lesznek elérhetők 2024. március 3-án, vasárnap 9 órától 21 óráig – közölte az adóhatóság.