Ennyit keresünk jövőre


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A pénteken benyújtott adótörvények alapján az mfor.hu kalkulátora segítségével kiszámítható a jövő évi nettó, a fizetendő adó és járulékok, valamint az adóék is – hacsak nem lesznek jelentős módosítások a parlamenti vita során.

Azért, hogy a személyi jövedelemadó rendszerének változása miatt alacsonyabb keresetűek csökkenő bérét kompenzálni tudja a kormány, jövőre 202 ezer forintos bruttó bér felett megmarad a félszuperbruttó – bár a kompenzáció módját egyelőre még nem fedi fel „Az egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról” szóló, a nemzetgazdasági miniszter által pénteken az országgyűlés elé beterjesztett javaslat. Emellett, ahogy Matolcsy korábban már bejelentette, az egészségügyi munkavállalói járulék 7,5-ről 8,5 százalékra emelkedik. Az egyéni és társas vállalkozók esetében a munkaerő-piaci és az egészségbiztosítási járulék alapját legalább a minimálbér másfélszerese fogja jelenteni a munkavállalói és a munkaadói oldalon egyaránt.

Az mfor.hu az új információk ismeretében megvizsgált néhány tipikus bérkategóriát a nettó összegek alakulásának szempontjából, és a kalkulátorunk segítségével bárki kiszámolhatja, mire kell készülnie 2012. január 1-jétől.

Folytatás az mfor.hu-n, az alábbi linken.

Forrás: mfor.hu


Kapcsolódó cikkek

2024. május 24.

Az Európai Tanács új szabályokról állapodott meg a forrásadó-eljárásokra vonatkozóan

A Tanács megállapodásra jutott a kettős adóztatás alóli mentességre irányuló gyorsabb és biztonságosabb eljárásokról, amelyek hozzá fognak járulni a határokon átnyúló befektetések fellendítéséhez és az adóvisszaélések elleni küzdelemhez. Az úgynevezett FASTER-kezdeményezés célja, hogy a forrásadó-eljárásokat biztonságosabbá és hatékonyabbá tegye az EU-ban a határokon átnyúlóan működő befektetők, a nemzeti adóhatóságok és a pénzügyi közvetítők, például a […]

2024. május 24.

Varga Mihály: a kormány kitart az adócsökkentés politikája mellett

A kormány kitart az adócsökkentés politikája mellett, az elmúlt évtizedben a magyar gazdaság teljesítménye nőtt, miközben az adóelvonás mértéke csökkent – mondta a pénzügyminiszter a Magyarország tíz legnagyobb adózója elismerés átadó ünnepségén pénteken, Budapesten.

2024. május 24.

A közvetett adózás rendszere Egyiptomban (1. rész)

Egyiptom modern áfa-szabályozása 2016-ra datálható, ekkor lépett életbe az új áfa-törvény, amely felváltotta a korábbi termék-szolgáltatás jellegű adót. A törvény két jelentős módosításon esett át, először 2020-ban, majd 2022-ben.