Étolajszállító céget leplezett le a NAV


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Több tízmillió forintos, Szlovákiából behozott étolajszállítmányt nem tüntetett tavalyi adóbevallásában egy hévízi cég. Az eddigi vizsgálatok szerint hét szállítmány, mintegy 166 ezer liter étolaj nem jelent meg a társaság 2012-es bevallásában – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön.


A NAV Észak-magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága költségvetési csalás miatt tett feljelentést a pénzügyi nyomozóknál – közölte a főigazgatóság regionális sajtóreferense.

Varga Zoltán ismertetése szerint minderre egy rutinellenőrzésen derítettek fényt a pénzügyőrök. A céghez érkező egyik szállítmányt a napokban ellenőrizték a parassapusztai határátkelő közelében. A teherautón 24 ezer liter étolaj volt.

Mérlegképes Kreditkártya

Szerezze meg Ön is kötelező kreditpontjait Kiadónk minőségi képzésein! További részletekért kattintson ide!

Rodin mérlegképes kreditpontos rendezvények – további részletek itt.

A pénzügyőrök átvizsgálták az iratokat, amelyekből kiderült, hogy a cég székhelye ugyan Hévízen van, a szállítmány lerakási helyeként azonban Pécel egyik raktárát jelölték meg – mondta.

Átfogó ellenőrzést végeztek a cégnél, és kiderült, hogy 2012 végén hét szállítmányban, összesen 166 ezer liter étolajat hoztak Magyarországra, de az adóbevallásban egyik szállítmányt sem tüntették fel, így több mint 14 millió forint áfát sem fizettek meg. A nyomozók költségvetési csalás miatt büntetőeljárást indítottak ismeretlen tettes ellen.

(Forrás: MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. február 23.

Energiahatékonysági beruházások adókedvezménye – még nem késő élni vele

Az energiahatékonysági beruházásokkal összefüggő adókedvezmények rendszere jelentősen átalakult tavaly év végén és ez nehéz helyzetbe hozza a cégeket. Egyúttal fontos hangsúlyozni, hogy a folyamatban lévő beruházások esetén még nem késő élni az adókedvezmény adta lehetőséggel – olvasható a Niveus Consulting Group közleméényében.

2024. február 23.

E-kereskedelem: a vélelmezett értékesítőkre vonatkozó szabályok alkalmazása – forgatókönyvek (1. rész)

A vélelmezett értékesítők minősége szinte kimeríthetetlen tárházát jelenti a témával foglalkozó cikkeknek. A következőkben olyan konkrét forgatókönyvekkel fogunk foglalkozni, amelyek a vélelmezett értékesítőkre vonatkozó rendelkezések alkalmazásáról szólnak. Ezek a forgatókönyvek sematikusan mutatják be, hogy a vélelmezett értékesítővé váló elektronikus felületekre az áfa, és adott esetben a vám tekintetében milyen feladatok hárulnak.