Február 1-től indul az új cégautóadó


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az APEH honlapján részletes tájékoztatót közöl az új cégautóadó alkalmazási szabályairól. Érdemes alaposan tájékozódni, ugyanis az új adónem az eddiginél több adózót érint majd, az evások sem kerülhetik el.

A cégautókra vonatkozó új szabályozást 2009. február 1-jétől a gépjárműadóról szóló 1991. évi LXXXII. törvény (Gjt.) tartalmazza. Mivel az új rendelkezések 2009. február 1-jétől lépnek hatályba, 2009. január hónapjára még az szja-törvény szerinti cégautó-adót kell fizetni.

Az új szabályozás egységes alkalmazása érdekében az APEH-tájékoztatóban foglaltakat kell alkalmazni, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashatnak el.

Forrás: APEH


Kapcsolódó cikkek

2024. június 13.

Hullócsillagok – adócsaló médiavállalat omlott össze

Rövid életű, egyben hamis csillagként ragyogott a médiaiparban az a bűnszervezet, amely megközelítőleg kétmilliárd forintnyi áfa befizetését csalta el. Az elkövetők a bűncselekmény elkövetéséből származó hasznot készpénzben, ingatlanban, illetve drága gépkocsikban halmozták fel. A pénzügyi nyomozók nagyszabású akciója során 52 helyszínen csaptak le egyszerre a Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatóság nyomozói, a Bevetési Igazgatóság járőrei, valamint a MERKUR bevetési egység.