Fiktív számlákkal dolgozó céget fedett fel a NAV


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Közel másfélmillió forint adókülönbözetet állapított meg az adóhivatal egy vállalkozásnál, amely fiktív készpénzes számlákat fogadott be fuvarozásra és targoncabérlésre – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden.

A közleményben kiemelték, hogy a céget a partnerek számlaadat-szolgáltatása buktatta le: a hamis számlákat a kiállító partnerek egyike sem szerepeltette saját online adatszolgáltatásában. Az érintett vállalkozások közül egyik sem állt üzleti kapcsolatban a befogadóval, nem is ismerték a csalót – tették hozzá.

Arra is kitértek, hogy a számlákon feltüntettek olyan céget is, amely a cégnyilvántartásban nem szerepel – valótlan adószámot megadva. A vállalkozás elfogadta a NAV megállapítását, megfizette a másfélmillió forint adókülönbözetet, a kiszabott adóbírságot és a késedelmi pótlékot is – olvasható a hivatal közleményében.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. július 25.

A közvetett adózás rendszere Nigériában (1. rész)

Nigéria Afrika legnépesebb országa, több mint 250 etnikai népcsoporttal; hivatalos nyelve az angol. A legtöbben a mezőgazdaságból élnek, a gazdaság motorja a kőolaj-kitermelés. A kormány az elmúlt időszakban a közvetett adóztatásra fókuszált, így az áfa kulcsa 5%-ról 7,5%-ra nőtt. Következnek az érdekes részletek.