Fiktív számlákkal dolgozó céget fedett fel a NAV


Közel másfélmillió forint adókülönbözetet állapított meg az adóhivatal egy vállalkozásnál, amely fiktív készpénzes számlákat fogadott be fuvarozásra és targoncabérlésre – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden.

A közleményben kiemelték, hogy a céget a partnerek számlaadat-szolgáltatása buktatta le: a hamis számlákat a kiállító partnerek egyike sem szerepeltette saját online adatszolgáltatásában. Az érintett vállalkozások közül egyik sem állt üzleti kapcsolatban a befogadóval, nem is ismerték a csalót – tették hozzá.

Arra is kitértek, hogy a számlákon feltüntettek olyan céget is, amely a cégnyilvántartásban nem szerepel – valótlan adószámot megadva. A vállalkozás elfogadta a NAV megállapítását, megfizette a másfélmillió forint adókülönbözetet, a kiszabott adóbírságot és a késedelmi pótlékot is – olvasható a hivatal közleményében.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. március 27.

SZJA-felajánlások és felváltva gondozott gyermek utáni adókedvezmény | NAV-Figyelő 12. hét

Az adóhatóság közleményt adott ki a családi kedvezmény érvényesítése kapcsán. Kiemelik, hogy gyakori hiba, hogy az adóalanyok a felváltva történő gondozást félreértelmezik, illetve, hogy egy szükséges lépést kihagynak, tekintettel arra, hogy a felváltva gondozás ténye sem alapozza meg a családi kedvezmény megosztását. Erről, az SZJA 1+1%-ról, valamint az adótrafipax helyszínekről ad számot az eheti NAV-Figyelő.