Frissültek a NAV Információs füzetek


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Adó Jogtár Prémium szintjén is frissítésre kerültek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szakemberei által készített Információs füzetek.

Jelenleg 18 információs füzetben történt tartalmi frissítés, főként az eljárási szabályokat, a személyi jövedelemadót és a foglalkoztatáshoz kapcsolódó járulékokat, valamint az egyéb adónemeket, kötelezettségeket érintő kategóriákban.

NAV információs füzetek

Az Adó Jogtár Prémium szintjén elérhető NAV Információs füzetek Önnek is hasznos segítséget nyújthatnak! Az időállapotokkal és kattintható jogszabályokkal ellátott tájékoztatókban gyorsan és egyszerűen kereshet, könnyedén használhat könyvjelzőket, digitális jegyzeteket is, mely kényelmi funkciók még hatékonyabbá teszik a szakmai felhasználást.

NAV információs füzetek

A szerkesztőség
Kapcsolódó cikkek

2024. április 18.

A személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát felajánlók milliárdokról dönthetnek

Legtöbben személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát gyermekek gyógyítására és állatmenhelyekre szánják, a támogatott szervezeteknek óriási segítséget jelentenek az adóforintok, a felajánlók évről évre milliárdok sorsáról dönthetnek – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az közleményben.

2024. április 18.

A közhatalmi tevékenység és az áfa

Az általános forgalmi adó elveit és rendszerét vizsgálva, mindig meg kell állapítani, hogy az ügyletben résztvevő felek adóalanynak minősülnek-e, illetve tevékenységük gazdasági tevékenységnek minősül-e, ugyanis, csak ebben az esetben merülhet fel áfafizetési kötelezettség.

2024. április 18.

Kapcsolt vállalkozások közötti ingyenes juttatások a társasági adóban

Az ellenérték nélkül adott támogatások, juttatások, térítés nélkül átadott (pénz)eszközök vonatkozásában a Tao-törvény különbséget tesz atekintetben, hogy az ingyenes átadás adománynak minősül-e, és ha nem, a támogató oldaláról vállalkozási tevékenység érdekében felmerült költségnek tekinthető-e. Elmerülünk a részletekben.