Gázkereskedő és filmes cég a legnagyobb adósok között


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Gázkereskedő vállalkozás, filmes cégek és egy hídépítő társaság szerepel a NAV második negyedéves adóslistájának élén. A magánszemélyek közül az első helyezett 176 millió forinttal tartozik az adóhatóságnak – írja a Napi Gazdaság.


A NAV második negyedévi adóslistáján mintegy százötven cég és magánszemély neve szerepel az általuk felhalmozott adótartozás, valamint a mulasztási bírság és a késedelmi kamat pontos összegével együtt. A tíz legnagyobb adós cég összesen 8,9 milliárd forinttal tartozik.

A cégek közül első helyen a gázkereskedelemmel foglalkozó EMFESZ Kft. áll 1,264 milliárd forintos adótartozással és 1,140 milliárdos bírsággal. A második helyen a végelszámolás alatt lévő Prometrium Kft. található 1,38 milliárdos adótartozással és 1,331 milliárd forintos jogkövetkezménnyel, harmadik helyezett pedig az Observer Vagyonkezelő Kft. áll 1,121 milliárd forintos adótartozással, amelyhez 1,077 milliárdos jogkövetkezmény párosul.

A magánszemélyek közül egy győri lakos halmozta föl a legnagyobb adótartozást, ő 176 millió forintot nem fizetett be az adóhatóságnak – írja a Napi Gazdaság.


Kapcsolódó cikkek

2024. június 20.

Mi történhet még idén a forinttal és a magyar kamattal?

A napokban látott forintgyengülés ellenére az euró jegyzése a 385 és 400 forint közötti sávban maradhat az idén. Legalábbis erre számít Németh Dávid, a K&H vezető elemzője alapesetben, azaz akkor, ha nem történik jelentős változás az év hátralévő hónapjaiban a világ- és a magyar gazdaságban. A szakember beszélt a magyar inflációról, a várható kamatpályáról és a szükséges kiigazításról, valamint az uniós kilátásokról is.

2024. június 20.

Illeték: cserét pótló vétel

Életünk során adunk-veszünk dolgokat, akár ingatlanokat is. Változunk is változtatunk. Abban az esetben, ha ingatlant szerzünk ellenérték fejében, általában vagyonszerzési illetéket kell fizetni. Az ingatlan szerzése, átruházása, hasznosítása jogi esemény is, mely akár csere formájában is megvalósulhat. Jelen cikkben az illetéktörvényben szereplő csere, illetve cserét pótló vétel szabályait, érdekességeit mutatjuk be.

2024. június 19.

Varga Mihály: Magyarország élen jár a gazdaságfehérítésben az uniós országok között

Az Európai Unión belül Magyarország hajtotta végre az egyik legnagyobb gazdaságfehérítést 2010 óta: az áfarés mértéke 22 százalékról 4,4 százalékra, a GDP-arányos adóelvonás mértéke pedig 40 százalékról 35 százalékra csökkent – jelentette ki Varga Mihály az Adóigazgatások Európai Szervezete (IOTA) éves közgyűlésének szerdai nyitó napján Budapesten.