Gázkereskedő és filmes cég a legnagyobb adósok között


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Gázkereskedő vállalkozás, filmes cégek és egy hídépítő társaság szerepel a NAV második negyedéves adóslistájának élén. A magánszemélyek közül az első helyezett 176 millió forinttal tartozik az adóhatóságnak – írja a Napi Gazdaság.


A NAV második negyedévi adóslistáján mintegy százötven cég és magánszemély neve szerepel az általuk felhalmozott adótartozás, valamint a mulasztási bírság és a késedelmi kamat pontos összegével együtt. A tíz legnagyobb adós cég összesen 8,9 milliárd forinttal tartozik.

A cégek közül első helyen a gázkereskedelemmel foglalkozó EMFESZ Kft. áll 1,264 milliárd forintos adótartozással és 1,140 milliárdos bírsággal. A második helyen a végelszámolás alatt lévő Prometrium Kft. található 1,38 milliárdos adótartozással és 1,331 milliárd forintos jogkövetkezménnyel, harmadik helyezett pedig az Observer Vagyonkezelő Kft. áll 1,121 milliárd forintos adótartozással, amelyhez 1,077 milliárdos jogkövetkezmény párosul.

A magánszemélyek közül egy győri lakos halmozta föl a legnagyobb adótartozást, ő 176 millió forintot nem fizetett be az adóhatóságnak – írja a Napi Gazdaság.


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 21.

Hamis mosószert terjesztő céget buktatott le a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) budapesti pénzügyi nyomozói egy több ezer tonna mosószerrel „ügyeskedő” elkövető felelősségre vonását kezdték meg iparjogvédelmi jogok megsértése miatt, és egy börtön elől bujkáló nőt is megtaláltak.

2023. szeptember 21.

NAV: érkeznek az adószámla-értesítők

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) október végéig megküldi az adószámla-értesítőket magánszemély és egyéni vállalkozó ügyfeleinek, az adószámla-egyenlegéről csak az kap értesítést, akinek ötezer forintnál több tartozása, vagy ezer forintnál több túlfizetése van, illetve 2022-re késedelmi pótléka keletkezett – közölte az adóhatóság csütörtökön.