Gigantikus adócsalással vádolnak egy bankot


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Beperelték New York város manhattani törvényszékén a Deutsche Bankot, a büntetéssel és a kamatokkal együtt több mint 190 millió dollárt követelnek tőle – írja a vs.hu.


Még 1999-ben és 2000-ben követte el azt az állítólagos csalást a Deutsche Bank, ami miatt tegnap beperelték őt amerikai szövetségi hatóságok – olvasható a vs.hu-n.

A Deutsche Bank szóvivője tegnap azt közölte: már 2009-ben egy megállapodásban rendezték az adócsalás kérdését az adóhatósággal- írja a lap.


Kapcsolódó cikkek

2024. február 23.

Energiahatékonysági beruházások adókedvezménye – még nem késő élni vele

Az energiahatékonysági beruházásokkal összefüggő adókedvezmények rendszere jelentősen átalakult tavaly év végén és ez nehéz helyzetbe hozza a cégeket. Egyúttal fontos hangsúlyozni, hogy a folyamatban lévő beruházások esetén még nem késő élni az adókedvezmény adta lehetőséggel – olvasható a Niveus Consulting Group közleméényében.

2024. február 23.

E-kereskedelem: a vélelmezett értékesítőkre vonatkozó szabályok alkalmazása – forgatókönyvek (1. rész)

A vélelmezett értékesítők minősége szinte kimeríthetetlen tárházát jelenti a témával foglalkozó cikkeknek. A következőkben olyan konkrét forgatókönyvekkel fogunk foglalkozni, amelyek a vélelmezett értékesítőkre vonatkozó rendelkezések alkalmazásáról szólnak. Ezek a forgatókönyvek sematikusan mutatják be, hogy a vélelmezett értékesítővé váló elektronikus felületekre az áfa, és adott esetben a vám tekintetében milyen feladatok hárulnak.