Hamis mosó- és tisztítószergyártókra csapott le a NAV


Hamis mosó- és tisztítószergyártókra csaptak le a NAV budapesti nyomozói, és csaknem ötvenmillió forint értékben foglaltak le készpénzt és karórát.

A NAV közleménye szerint a jogtulajdonosoknak több mint százmillió forint vagyoni hátrányt okoztak az elkövetők. Az illegális tevékenység több keverőüzemben zajlott, az egyik helyszínen adózatlan cigarettát és kábítószert is találtak pénzügyőrök.

A tájékoztatás szerint a tevékenységet egy büntetett előéletű férfi koordinálta. A férfi irányítása mellett hamis mosószereket, öblítőket, egyéb tisztítószereket kotyvasztottak több budapesti keverőüzemben. A hamis termékek alapanyagait a banda tagjai szerezték be, majd a szereket megrendelésre elkészítették, és továbbértékesítésre eladták.

A pénzügyőrök több mint húsz helyszínen foglaltak le hamis termékeket, illetve a bűncselekmény elkövetését alátámasztó további bizonyítékokat szereztek be. A nyomozók munkáját a MERKUR bevetési egység, informatikusok és bűnjelkezelők segítették.

A közleményben a NAV arra hívta fel a figyelmet, hogy a hamis mosó- és tisztítószerek nem egyeznek meg az eredeti gyártó által előállított termékekkel, tisztítási hatásfokuk nagyban eltérhet a valódi termékekétől, és akár egészségre is ártalmasak lehetnek.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. február 21.

Árfolyam az áfában (II. rész)

Az Áfa tv. az euróban megadott értékhatárok forintosítására bizonyos esetekben fix árfolyam alkalmazását írja elő, más esetekben évenként változik az alkalmazandó árfolyam.

2024. február 20.

Még egy hónapig kérhető az szja-bevallási tervezetek postázása

Még egy hónapig, március 18-áig lehet kérni az szja-bevallási tervezet postázását az adóazonosító jel és születési dátum megadásával többféle módon is, március 15-étől pedig mindenki megnézheti online az szja-bevallási tervezetét, legegyszerűbben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ügyfélportálján, vagy az eSZJA-oldalán – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn közleményében.