Hamis parfümöket fogott a NAV


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei 197 hamis parfümöt találtak egy olasz személygépkocsiban Nagylaknál. A négymillió forintot meghaladó értékű parfümszállítmányt lefoglalták, az ügyben büntetőeljárást indítottak.


A pénzügyőrök egy olasz személygépkocsit ellenőriztek Nagylak térségében, amelyet egy román férfi vezetett. A járművezető azt nyilatkozta, hogy jövedéki terméket nem szállít magával.

A pénzügyőrök ezt elfogadták, azonban a jármű csomagterének vizsgálatakor egy nagyobb, „illatozó” kartondobozra lettek figyelmesek. A csomagban összesen 197, különböző világmárka jelzésével ellátott parfümöt találtak.

Új szolgáltatásokkal bővült az Adó Online:
  • díjmentes cikk és szaklap értesítő
  • kérdés-válasz szolgáltatásunk kényelmesebb használata
  • egyedi szaklap ajánlatok

A román férfi azt mondta, hogy a csomagot egy ismerősétől kapta, hogy szállítsa el egy másik ismerősének Olaszországba. Arról nem tudott, hogy a csomag mit tartalmaz.

A pénzügyőrök a négymillió forintot meghaladó értékű parfümszállítmányt lefoglalták, a NAV pénzügyi nyomozói pedig iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak.


Kapcsolódó cikkek

2024. február 21.

Négymilliárdos cigarettafogás a NAV-nál, adózatlan és hamis termékek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói négymilliárd forint értékben foglaltak le ukrán gyártmányú cigarettát. A szerda közlemény szerint az elmúlt évek legnagyobb illegális cigarettadepóját fedezték fel. Pécs közelében közúti ellenőrzés során bukott le egy magyar férfi, akinél több mint nyolcszáz doboz ukrán cigarettát és hét zacskó vágott dohányt találtak. Továbbá otthonában árult hamis termékek miatt emelt vádat az ügyészség egy böhönyei férfi ellen – tájékoztatta a Somogy Vármegyei Főügyészség szerdán.