Hatékonyak a vagyonvizsgálatok


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tavaly átlagosan 10 milliós adókülönbözetet tárt fel egy vagyonosodási vizsgálat – írja a Napi Gazdaság.


A tavalyi és a 2011-es vagyonosodási vizsgálatok eredményei szerint átlagosan 10 millió forint felett alakul a megállapított adókülönbözet – írja hétfői számában a Napi Gazdaság.

A vizsgálat után kevesen fordulnak bírósághoz, tavaly a megállapítással zárult ügyek 13 százaléka került bírói fórum elé. Nagy sikerre nem számíthatnak a pereskedők: az adóhatóság számára kedvezően végződött peres eljárások aránya országosan 65 százalék körül alakult, vagyis a hatóság határozatát a bíróság helybenhagyta, megszüntette a pert, vagy idézés nélkül elutasította a keresetet.

További részleteket itt talál.


Kapcsolódó cikkek

2024. július 25.

A közvetett adózás rendszere Nigériában (1. rész)

Nigéria Afrika legnépesebb országa, több mint 250 etnikai népcsoporttal; hivatalos nyelve az angol. A legtöbben a mezőgazdaságból élnek, a gazdaság motorja a kőolaj-kitermelés. A kormány az elmúlt időszakban a közvetett adóztatásra fókuszált, így az áfa kulcsa 5%-ról 7,5%-ra nőtt. Következnek az érdekes részletek.