Hatékonyak a vagyonvizsgálatok


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tavaly átlagosan 10 milliós adókülönbözetet tárt fel egy vagyonosodási vizsgálat – írja a Napi Gazdaság.


A tavalyi és a 2011-es vagyonosodási vizsgálatok eredményei szerint átlagosan 10 millió forint felett alakul a megállapított adókülönbözet – írja hétfői számában a Napi Gazdaság.

A vizsgálat után kevesen fordulnak bírósághoz, tavaly a megállapítással zárult ügyek 13 százaléka került bírói fórum elé. Nagy sikerre nem számíthatnak a pereskedők: az adóhatóság számára kedvezően végződött peres eljárások aránya országosan 65 százalék körül alakult, vagyis a hatóság határozatát a bíróság helybenhagyta, megszüntette a pert, vagy idézés nélkül elutasította a keresetet.

További részleteket itt talál.


Kapcsolódó cikkek

2024. február 26.

Árfolyam az áfában (III. rész)

A cikksorozat ezen részében a harmadik államból importált termék távértékesítése, valamint a Közösségen belüli távértékesítés és távolról is nyújtható szolgáltatás tekintetében meghatározott értékhatár forintosítási szabályairól lesz szó.

2024. február 23.

Energiahatékonysági beruházások adókedvezménye – még nem késő élni vele

Az energiahatékonysági beruházásokkal összefüggő adókedvezmények rendszere jelentősen átalakult tavaly év végén és ez nehéz helyzetbe hozza a cégeket. Egyúttal fontos hangsúlyozni, hogy a folyamatban lévő beruházások esetén még nem késő élni az adókedvezmény adta lehetőséggel – olvasható a Niveus Consulting Group közleméényében.