Gyors bevallásra biztat a NAV


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ha időben nekikezdünk, van mód segítséget kérni, és elkerülhető a sorban állás.


A magánszemélyeknek idén május 21-e a személyijövedelemadó-bevallás benyújtásának és az adó megfizetésének határideje. Bár addig még majdnem két hónap van, de a sorban állás elkerülése érdekében nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a bevallás kitöltését és benyújtását – olvasható a NAV Adó Online-hoz eljuttatott közleményében.

Több éves tapasztalat, hogy sokan az utolsó pillanatra hagyják adóbevallásuk kitöltését. A határidő közeledtével növekszik az ügyfélszolgálatok forgalma és a telefonos tájékoztatást kérők száma is. Ezért, ha a kitöltéshez szükséges összes igazolás rendelkezésre áll, érdemes mielőbb elkészíteni a bevallást. Így, ha a kitöltés közben esetleg kiderülne, hogy szükség van a NAV segítségére, akkor még nem kell számolni a május 20. előtti hetekre jellemző megnövekedett ügyfélforgalommal.

Javasoljuk, hogy mindenki keresse meg a bevallás kitöltéséhez szükséges igazolásait. Aki tavaly adóköteles jövedelmet szerzett, február 15-ig meg kellett kapnia ezeket az igazolásokat. Ha mégsem kapta meg, vagy elvesztette, akkor pótolnia kell – írja az adóhatóság.

Lapunk szja-bevallásról készített, legfrissebb sorozatának első részét itt, második részét pedig itt találja.

Mérlegképes Kreditkártya

Szerezze meg Ön is kötelező kreditpontjait Kiadónk minőségi képzésein! További részletekért kattintson ide!

Rodin rendezvények – Transzferár szabályozás – 2013.04.18. További részletek itt.


Kapcsolódó cikkek

2024. február 21.

Négymilliárdos cigarettafogás a NAV-nál, adózatlan és hamis termékek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói négymilliárd forint értékben foglaltak le ukrán gyártmányú cigarettát. A szerda közlemény szerint az elmúlt évek legnagyobb illegális cigarettadepóját fedezték fel. Pécs közelében közúti ellenőrzés során bukott le egy magyar férfi, akinél több mint nyolcszáz doboz ukrán cigarettát és hét zacskó vágott dohányt találtak. Továbbá otthonában árult hamis termékek miatt emelt vádat az ügyészség egy böhönyei férfi ellen – tájékoztatta a Somogy Vármegyei Főügyészség szerdán.