Hatékonyan a változó jogszabályok, útmutatók tengerében


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szeretne gyorsan és egyszerűen navigálni a változó jogszabályok, útmutatók, különböző időállapotok között? Szeretné elkerülni, hogy több különböző dokumentumon szövegösszehasonlítást kelljen futtatnia annak érdekében, hogy megtudja mi változott az előző évhez képest?

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szakemberei által készített tájékoztató anyagok segítenek Önnek eligazodni a különböző jogszabályváltozások tengerében. A NAV Információs Füzeteket most már az Adó Jogtár® Prémium szintjén is elérheti

  • időgépesített formában;
  • változáskövetéssel;
  • témakörre, tárgyszóra, de akár gazdasági eseményre való keresési lehetőséggel; továbbá
  • bejelölheti a szövegben a fontosabb részeket könyvjelzők hozzáadásával, vagy az észrevételeit rögzítheti a digitális jegyzetek funkcióval,
  • egyszerűen kimásolhatja vagy másokkal megoszthatja a kívánt részt a tájékoztatókból;
  • ráadásul egy kattintással átugorhat a hivatkozott jogszabályhelyekre.

Az Adó Jogtáron belül már a startoldalról eléri a NAV Információs Füzetek ikonját, amelyre rákattintva a NAV szakemberi által elkészített anyagok már a jól ismert bontásban megjelennek a képernyőjén. Viszont a Jogtárnak köszönhetően nem szükséges külön-külön évek szerint letöltenie egy témakör vonatkozásában több dokumentumot. Az időgépesített formátum miatt elegendő például az Egyéb adónemek, kötelezettségek ikonra kattintást követően kiválasztania a 31/2022. NAV Információs füzetet, ha Önt a cégautóadózás témaköre érdekli, és a dokumentum eszközsorából már megnyithatja a kívánt időállapotot. A Jogtár pedig ikonnal jelzi, ha egy bekezdés a dokumentum előző időállapotához képest megváltozott, de lehetőséget biztosít arra is, hogy könnyen összehasonlítsa a teljes szöveg vagy egy kiemelt bekezdés két tetszőleges időállapotát.

Ha hozzáadja a kedvenc dokumentumaihoz azokat az információs füzeteket, amelyekre Önnek rendszeresen szüksége van, akkor még gyorsabban és könnyebben elérhetővé válnak a munkája során.

További időt takaríthat meg azáltal is, ha a tájékoztatókban a fontosabb szövegrészeket könyvjelzőkkel megjelöli, illetve észrevételeit a digitális jegyzetek funkció segítségével hozzáfűzi a vonatkozó bekezdéshez.

Mindezeken kívül a Jogtár azzal is segíti a munkáját, hogy a tájékoztatókban hivatkozott jogszabályokat vagy csillagozással jelölt paragrafusokat, illetve egyéb anyagokat buborékban jeleníti meg, de ha rájuk kattint, akkor betöltődik a hivatkozott jogszabályhely vagy dokumentum.

Ha még nem rendelkezik Adó Jogtár® Prémium előfizetéssel, lehetősége van két hétig ingyenesen kipróbálni, kötelezettségek nélkül!


Kapcsolódó cikkek

2024. május 21.

NAV: éjfélkor jár le az szja-bevallási határidő

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni hívta fel a figyelmet kedden a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

2024. május 21.

Szja: vármegye és BKK-bérlet térítése

A cég budapesti székhellyel rendelkezik, és a budapesti munkavállaló BKK bérlet helyett Pest vármegyei bérletet vásárol. Kérdés, hogy elszámolható-e adómentesen a vármegyebérlet a BKK bérlet helyett, illetve Budapest közigazgatási határán kívülről munkába járáshoz igénybe vett vármegyebérlet elszámolható-e számla nélkül adómentesen?