Kis áfakulcsot kér a baromfiágazat


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az ágazat belső finanszírozó képessége javítása miatt 5 százalékos áfakulcsot szeretne – írja a Napi Gazdaság.


A baromfiágazat közel akkora bajban van a magas takarmányárak miatt, mint a sertéstenyésztés- és feldolgozás – írja a Napi Gazdaság.

A Baromfi Termék Tanács múlt pénteki levelében ezért azt kérte a vidékfejlesztési tárcától, hogy a sertéságazatban tervezett 5 százalékos áfakulcsot terjesszék ki ezen az ágazaton belül is a baromfitápokra, a napos és vágóüzemi élőállatok kereskedelmére is. Ezzel növelhető lenne az ágazat belső finanszírozó képessége, és a kedvezményes áfakulcs a termékpálya elején jelentős csapás lenne a szürke gazdaságra is.

Az ágazat helyzetéról bővebben itt olvashat.

Mérlegképes Kreditkártya

Szerezze meg Ön is kötelező kreditpontjait Kiadónk minőségi képzésein! További részletekért kattintson ide!

Rodin mérlegképes kreditpontos rendezvények – további részletek itt.

A Complex Kiadó kreditpontot érő kiadványai


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 25.

A magyarok több mint háromnegyede rendszeresen adományoz

A magyarok több mint háromnegyede rendszeresen adományoz, csaknem egyharmaduk fél évente, 17 százalékuk havonta egyszer jótékonykodik – mondta a Visa Magyarországért felelős területi vezetője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

2023. szeptember 25.

A Booking-botrány mélyére ás a Gazdasági Versenyhivatal

Még korántsem került pont a Booking-ügy végére. A Gazdasági Versenyhivatal augusztus 24-én indította el gyorsított ágazati vizsgálatát az online szálláshelyfoglalás és a szálláshely-szolgáltatás hazai piacán. A vizsgálati jelentéstervezet elkészítésének eredeti határideje 2023. szeptember 24-én járt volna le, de a hatóság ezt egy hónappal meghosszabbította, mivel a piaci folyamatok teljes feltárásához és értékeléséhez további időre van szükség.