Kis áfakulcsot kér a baromfiágazat


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az ágazat belső finanszírozó képessége javítása miatt 5 százalékos áfakulcsot szeretne – írja a Napi Gazdaság.


A baromfiágazat közel akkora bajban van a magas takarmányárak miatt, mint a sertéstenyésztés- és feldolgozás – írja a Napi Gazdaság.

A Baromfi Termék Tanács múlt pénteki levelében ezért azt kérte a vidékfejlesztési tárcától, hogy a sertéságazatban tervezett 5 százalékos áfakulcsot terjesszék ki ezen az ágazaton belül is a baromfitápokra, a napos és vágóüzemi élőállatok kereskedelmére is. Ezzel növelhető lenne az ágazat belső finanszírozó képessége, és a kedvezményes áfakulcs a termékpálya elején jelentős csapás lenne a szürke gazdaságra is.

Az ágazat helyzetéról bővebben itt olvashat.

Mérlegképes Kreditkártya

Szerezze meg Ön is kötelező kreditpontjait Kiadónk minőségi képzésein! További részletekért kattintson ide!

Rodin mérlegképes kreditpontos rendezvények – további részletek itt.

A Complex Kiadó kreditpontot érő kiadványai


Kapcsolódó cikkek

2024. június 13.

Hullócsillagok – adócsaló médiavállalat omlott össze

Rövid életű, egyben hamis csillagként ragyogott a médiaiparban az a bűnszervezet, amely megközelítőleg kétmilliárd forintnyi áfa befizetését csalta el. Az elkövetők a bűncselekmény elkövetéséből származó hasznot készpénzben, ingatlanban, illetve drága gépkocsikban halmozták fel. A pénzügyi nyomozók nagyszabású akciója során 52 helyszínen csaptak le egyszerre a Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatóság nyomozói, a Bevetési Igazgatóság járőrei, valamint a MERKUR bevetési egység.