Közeleg a cégautóadó bevallási határideje


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A február óta hatályos adót a céges tulajdonban lévő autók után mindenképpen fizetni kell, így az evás cégeknek is. A magánszemélyek közül pedig azoknak, akik költséget számolnak el, vagy autójuk után más teszi ezt – írta a Népszabadság.

Az új cégautóadó első bevallási és befizetési határideje, április 20. Zara László, az Adótanácsadók Egyesületének elnöke szerint nem valószínű, hogy külön ellenőrzéseket indítana majd az APEH a cégautóadó miatt.

Az APEH-nél az ellenőrzéssel kapcsolatban azt hangsúlyozták: leginkább azokat a cégeket ellenőrzik majd, amelyek tulajdonában személygépkocsi van, hiszen az ilyen társaságokat össze tudják gyűjteni a gépjármű-nyilvántartásból. De – az adóhivatal tájékoztatása szerint – ellenőrzik majd a magánszemélyeket is az éves szja-bevallásban, illetve a havijárulék- és adóbevallásban szereplő adatok segítségével – olvasható a lapban.

Forrás: Figyelőnet


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 29.

Nagy meglepetések a 2023-as SZJA 1% felajánlásoknál, növekvő tételek, új szereplők

Az 1% felajánlás továbbra is a civil szervezetek fontos bevételi forrása Magyarországon. Sok szervezet léte múlik azon, hogy a magánszemélyek rendelkeznek-e az adójuk 1%-áról. 2023-ban a felajánlások száma mellett a felajánlott összeg is nőtt, így több mint 15 milliárd forint jut el még idén a civil szervezetekhez.

2023. szeptember 29.

Csaknem nyolcvan kilogramm dohánylevelet foglalt le a NAV

Költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak eljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei lakossal szemben – tájékoztatta a NAV.