Listákkal segíti az szja-bevallást a NAV


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az szja-bevalláshoz- és befizetéshez szükséges listákat tett közzé a NAV.


Aki megbirkózott már az szja-bevallás elkészítésével, az is talál hasznos tudnivalókat a NAV honlapján. Az adóhatóság közölte azokat a címeket, ahová az adózóknak – területi illetékességük alapján – el kell küldeniük a bevallásukat. A postázás május 21-ig – az szja-bavallás határidejéig – díjmentes. A címlistát itt találja.

A NAV honlapján megtalálhatóak azok a számlaszámok is, amelyekre a fizetendő adót utalni kell.

Az adóhatóság videós segítségét az adóbevallás kitöltéséhez itt találja.


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 28.

Kell-e sírnia Argentínának?

A XIX. század végétől a nagy gazdasági válságig (1930) tartott Argentína igazi aranykora: ekkor az egy főre jutó GDP még az Egyesült Államokat is megelőzte és Argentína a világ 7. leggazdagabb országa volt. A nagy gazdasági válság súlyosan érintette az országot, amely kis túlzással ebből a sokkból a mai napig nem tudott feltápászkodni. Argentína adórendszere bonyolult és nem befektetőbarát.

2023. szeptember 27.

Kreatív pályázatot hirdet az Adóhatóság

 Kreatív pályázatot hirdet 10-23 éves fiataloknak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A Megosztod? című pályázatra adózási témájú alkotásokat várnak.