Maximálnák a céges telefonadót


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A telefonadó-tervezet szerint az üzleti előfizetők hívószámonként legfeljebb havi 2500 forint adót fizetnek – értesült a Telefonközpont blog.


Magánszemélyeknél 700 forint lesz a havi a felső határ, így ők évente legfeljebb 8400 forintot fizetnek majd a büdzsébe, míg a cégek éves adóterhelése 30 000 forint lehet.

A blog szerzői úgy tudják, mentesülne a percenként 2 forintos adóteher alól a segélyhívás, valamint az adománygyűjtő számok hívása.

A bejegyzés szerzői felhívják a figyelmet, hogy a további egyeztetéseken akár bármi is módosulhat. További részleteket itt talál.


Kapcsolódó cikkek

2024. július 19.

Orbán Trump ígérete nyomán adómentessé tenné a borravalót

Orbán Viktor miniszterelnök figyelemre méltónak tartja Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt javaslatát a borravaló adómentességéről, és Magyarországon sem látja annak szükségét, hogy a borravalót adóztassák.

2024. július 17.

Szponzori támogatások a sportban – társasági adó szemmel

2024 nyarán több olyan rangos sportesemény is megrendezésre kerül, amely nemcsak a sportközvetítések nézőit hozza lázba, hanem az esetleges támogatók, szponzorok számára is érdeklődésre tarthat számot. A jelentős marketingérték, amelyet ezek a rendezvények magukban hordoznak, azzal jár, hogy a gazdasági élet szereplői előszeretettel támogatják az adott sportág keretein belül működő sportszervezeteket, illetve sportköztestületet. Mindez természetesen adóvonzattal is jár – ennek kérdéskörét járjuk körül a társasági adó tekintetében.