Megfeleződött a külkerhiány egy év alatt


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A külkereskedelmi termékforgalom hiánya január-áprilisban 442,4 millió euró volt, szemben az egy évvel korábbi 851,9 millió euróval – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a részletes adatok alapján pénteken.

Az idén az első négy hónapban a kivitel értéke 21,209 milliárd euró volt, ami 18,1 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az import 2006 azonos időszakához képest 15,1 százalékkal bővült és elérte az 21,651 milliárd eurót. Folyó áras forintadatokból számítva az export 15, az import pedig 13 százalékkal nőtt.

Az első három hónapban a külkereskedelmi termékforgalom 287 millió euró hiánnyal zárt, az egyenleg 371 millió euróval javult az egy évvel korábbihoz képest.

A 442,4 millió eurós deficit némileg kisebb a KSH előzetes adatában megadott összegnél, amely 463,9 millió eurót jelzett.

Forrás: PrivátBankár


Kapcsolódó cikkek

2023. február 3.

IFRS és a nyereségadók

A pénzügyi kimutatásait az IFRS előírásai alapján összeállító társaságoknak az IAS 12 standard előírásait kell alkalmazni valamennyi nyereség jellegű adó esetében. Az adóhatásokkal szembeni tárgyidőszaki és jövőbeni elszámolásra az IFRS a magyar szabályoktól eltérő, speciális szabályokat alkalmaz függetlenül attól, hogy külföldi, vagy belföldi adókról van szó! Az RSM Hungary szakértőjének cikke.