Mi lesz az eva és az ekho sorsa egykulcsos szja esetén?


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az igazán komolyan vett egykulcsos szja azt jelenti, hogy megszűnik az eva, az ekho

Az igazán komolyan vett egykulcsos szja azt jelenti, hogy megszűnik az eva, az ekho, a mezőgazdasági kistermelők minden kedvezménye, és eltűnnek a cafeteriához kapcsolódó üdülésicsekk- vagy élelmiszerutalvány-kedvezmények – mondta Vadász Iván, a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének (MAOE) alelnöke az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában.

A jóváírások eltörlésével megszűnhet a minimálbéresek, illetve a fölött kevéssel keresők adómentessége is, és ezzel az anomália, hogy a körülbelül 4,5 millió szja-bevallást adó magyar állampolgár közül gyakorlatilag negyven százalék nem fizette az adók három százalékát sem -hangsúlyozta az adószakértő közrádióban.

Forrás: Világgazdaság Online


Kapcsolódó cikkek

2024. július 22.

Ezért nem adómentes a borravaló

Az adómentes borravaló gyakorlati megvalósulásának jelenleg két alapvető akadálya van – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. Jelenleg csak a felszolgálónak készpénzben adott borravaló adómentes.