Mi lesz az eva és az ekho sorsa egykulcsos szja esetén?


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az igazán komolyan vett egykulcsos szja azt jelenti, hogy megszűnik az eva, az ekho

Az igazán komolyan vett egykulcsos szja azt jelenti, hogy megszűnik az eva, az ekho, a mezőgazdasági kistermelők minden kedvezménye, és eltűnnek a cafeteriához kapcsolódó üdülésicsekk- vagy élelmiszerutalvány-kedvezmények – mondta Vadász Iván, a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének (MAOE) alelnöke az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában.

A jóváírások eltörlésével megszűnhet a minimálbéresek, illetve a fölött kevéssel keresők adómentessége is, és ezzel az anomália, hogy a körülbelül 4,5 millió szja-bevallást adó magyar állampolgár közül gyakorlatilag negyven százalék nem fizette az adók három százalékát sem -hangsúlyozta az adószakértő közrádióban.

Forrás: Világgazdaság Online


Kapcsolódó cikkek

2023. október 3.

Uniós biztosjelölt: meg kell fontolni a kerozinadó és a fosszilis üzemanyagadó bevezetését

Mivel az Európai Uniónak vezető szerepet kell vállalnia a környezetvédelem területén, meg kell fontolnia a repülőgépek üzemanyagának megadóztatását, azaz a kerozinadó, illetve a fosszilis üzemanyagadó, azaz a karbonadó bevetésének lehetőségeit – jelentette ki Wopke Hoekstra holland külügyminiszter, új uniós biztosjelölt Strasbourgban, az Európai Parlament környezetvédelmi, közegészségügyi és élelmiszer-biztonsági bizottságának (ENVI) meghallgatásán hétfőn.

2023. október 2.

Könnyebb lesz a KKV-k élete

Az ETAF (European Tax Adviser Federation) tájékoztatása szerint az Európai Bizottság 2023. szeptember 12-én elfogadott egy jelentős mérföldkőnek számító KKV javaslatcsomagot az EU-ban működő határon átnyúló mikro-, kis- és középvállalatok támogatására, mely az adózással kapcsolatos adminisztratív kötelezettségek drasztikus könnyítésére irányul – hívta fel a figyelmet a Niveus Consulting Group.