Milliós értékű vadászpuskákat foglalt le a NAV


Több millió forintos adótartozásának végrehajtását akarta elkerülni egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei férfi azzal, hogy megpróbálta eltitkolni a vagyonát.

A NAV közlése szerint a férfi úgy akart megszabadulni az adótartozásától, hogy semmilyen vagyontárgy nem volt a nevén. Ezzel azonban nem sikerült félrevezetnie az adóhatóságot, mert az nemcsak a korábbi ingóság- és ingatlanértékesítéseket látja, hanem más, a vagyonelemeket nyilvántartó hatóságok adatait is – írták a közleményben.

Hozzátették: a férfit a rendőrség nyilvántartása „buktatta le”, ugyanis öt lőfegyvere és érvényes fegyvertartási engedélye is volt. Az információ birtokában az átvizsgált helyszínen milliós értékű fegyverek, távcsövek és lőszerek is előkerültek, amelyeket az adóhatóság munkatársai lefoglaltak. A NAV közölte: a rejtegetett fegyvereket – amelyek különleges szabályozás alá esnek – bizományos útján értékesítették, hogy mérsékeljék a költségvetésnek okozott hiányt.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2020. április 24.

16 milliárd adókönnyítést engedélyezett a NAV március 11. óta

Az Európai Unióban az egyik legszélesebb körű fizetéskönnyítést eddig is Magyarország biztosította az adózóknak. Ez a kedvező rendszer még tovább bővült két speciális, a koronavírus-járvány okozta nehézségek kezelését fókuszba állító esetkörrel, így hazánk olyan előnyt biztosít az adófizetési nehézséggel küzdő adósoknak, amely világszerte követendő példa lehet – közölte Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár.
2020. április 22.

A cégek akár 5 millió forint adókönnyítést is kaphatnak

Akár ötmillió forint elengedését is lehet kérni a NAV-tól, viszont ezt csak egyszer lehet megtenni egyetlen egy adónemben és maximum a fizetendő adó 20 százalékáig – olvasható a LeitnerLeitner közleményében.
2022. február 7.

A járműfoglalás gyakorlati kérdései az adóhatóság előtti végrehajtási eljárásokban

Az adásvételre és nyilvántartásra vonatkozó eltérő szabályozás miatt az ingatlannal szemben a járművek foglalása mind az adóhatóság, mind a civil élet szereplői számára sokkal több buktatót hordoz magában. Az adóhatóság részéről a legnagyobb kockázatot a nyilvántartás alapján foglalt jármű felkutatása, ennek eredményessége esetén a jármű állapota jelenti, mégis a leginkább forgalomképes, így az egyik leggyakrabban foglalt ingóságnak számít. A járművásárlók számára pedig egy esetlegesen lefoglalt jármű vásárlása hordoz kockázatot. Mindezek tükrében az adóhatósági járműfoglalás legfontosabb szabályait, gyakorlati tapasztalatait mutatjuk be az Adó szaklap írása.