Munkáltatók figyelem: adócsökkenéssel indul 2022! (x)


Csökkenő adókulcsokkal jön 2022, ami által a nyugdíjcélú és az egészségre fordítandó pénztári juttatások is kedvezőbb adókörnyezetbe kerülnek az idei évhez képest. A visszaigényelhető 20% SZJA adókedvezmény miatt továbbra is kifejezetten kedvező nettó juttatási értékkel és a belépésre csábító akciókkal várja az újévet az MKB Nyugdíjpénztár és az MKB-Pannónia Egészségpénztár is!


Az Országgyűlés előtt levő törvényjavaslat alapján 2022. január 01-től csökkennek a pénztári juttatások adóterhei is, hiszen 2,5%-al 13%-ra csökken a szociális hozzájárulási adó, valamint megszűnik a 1,5 %-os szakképzési hozzájárulás.  Megmarad ugyanakkor a pénztári befizetések után visszaigényelhető 20% adókedvezmény, mely akár évi 150.000 forint adókedvezményre is jogosítja a Pénztártagokat.

A munkáltató tehát, aki pénztári hozzájárulást, vagy adományt juttat, azzal számolhat, hogy az adókedvezményt figyelembe véve 41,60% közteher hárul a nettó összegre. Ezáltal mindent egybevetve kedvező, a bérnél magasabb nettó összegű, az egészségpénztárban az egészségmegőrzést és akár alacsonyabb táppénzes napokat támogató juttatást tudnak biztosítani. Nyugdíjpénztár esetén pedig a hosszú távú dolgozói megtakarítás és gondoskodás eszközével élhet jövőre is.

Munkaerő megtartás és motiváció pénztári juttatással

Használja ki a lehetőséget, és ösztönözze munkavállalói pénztári megtakarítását.

Építse be a nyugdíjpénztári és egészségpénztári juttatásokat ösztönzési rendszerébe!

Szűrés, prevenció, vagy egészségbiztosítás 2022-től csak 33,04% adó mellett? Egészségpénztáron keresztül lehetséges!

Munkáltatóként adjon egészségcélú juttatást 33,04 %-os adóteherrel! Színesítse a pénztári célzott szolgáltatással cafeteriáját, védje dolgozói egészségét, növelje a kollégák lojalitását!

Egészségpénztári célzott szolgáltatás juttatási példája a 2022. évtől érvényes adózás mellett

Tegyen az egészségéért és gyűjtsön jövőjére!

A magánszemélyeknek is előnyös a pénztári megtakarítás. A 20%-os adókedvezmény kihasználható egyéni befizetésekre is.


Még nem Pénztártag? Ne várjon!

Tegyen a jövőjéért, ha most lép 10.000 forint értékű ajándékot ér! Lépjen az anyagi függetlenség útjára! Fektessen az egészségébe! Részleteket keresse a www.mkbep.hu és www.mkbnyp.hu oldalakon az akciók menüben.

Tudatos döntéssel most megalapozhatja nyugdíjas éveit és gondoskodhat egészségéről.
Év végén nem csupán az akár 150.000 forintos adókedvezmény miatt éri meg növelni az
MKB-Pannónia Egészségpénztár és az MKB Nyugdíjpénztár megtakarításokat. Pénztártagjaink most értékes nyereményeket is hazavihetnek!

Nem kell mást tennie, mint 2021. év végéig Pénztártagként regisztrálni promóciós játékunkba, feliratkozni hírlevelünkre és befizetéseivel gyarapítani saját vagyonát akár az MKB Nyugdíjpénztárban, akár az MKB-Pannónia Egészségpénztárban.

Az adókedvezmény lehetőségének kihasználása és belépési akciónk mellett így részt vehet az
MKB Nyugdíjpénztár, vagy az MKB-Pannónia Egészségpénztár által meghirdetett promóciós játékban, akár az 500 000 forint értékű fődíjak, a különdíjak és egyéb díjak kisorsolásán is.

 MKB Nyugdíjpénztár és MKB-Pannónia Egészségpénztár
Kapcsolódó cikkek

2022. május 18.

Áfa: állandó telephely kérdésköre

A nemzetközi ügyleteket tekintve teljesítési hely megállapítása során elkerülhetetlen annak vizsgálata, hogy a vállalatoknak hol van a gazdasági célú letelepedettségük, egy adott országban keletkezik-e telephelye, ugyanis ennek megléte vagy hiánya befolyásolhatja az ügylet adójogi megítélését, a székhely mellett. Általános forgalmi adót illetően gazdasági letelepedettség alatt a székhelyet és az állandó telephelyet kell érteni. Mind a két fogalom fontos egyrészt a szolgáltatásnyújtások tekintetében, másrészt a megrendelőt illetően. Bemutatjuk a szabályozást és egy érdekes jogesetet.