Nem tetszik a német cégeknek az adórendszer


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A német vállalatok 68 százaléka rossznak ítéli a magyar gazdaság helyzetét, és a kilátások romlására 55 százalékuk számít – mondta Dirk Wölfer, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara főtitkára a szervezet új konjunktúra felmérését ismertetve. A cégek kétharmada elégedetlen, vagy nagyon elégedetlen az adórendszerrel.A német cégek csupán 27 százaléka számol javuló üzleti lehetőségekkel, ugyanakkor 24 százalékuk romló helyzetet vetít előre.


Sefer Stevan, a kamara elnöke közölte: a befektetési környezet romlott, a felmérés szerint a cégek 67 százaléka elégedetlen, illetve nagyon elégedetlen a magyar adórendszerrel, ráadásul a vállalkozások 62 százaléka elégedetlen, illetve nagyon elégedetlen a jogbiztonsággal, és a cégek 87 százaléka elégedetlen, illetve nagyon elégedetlen a gazdaságpolitika kiszámíthatóságával, ami valamennyi ágazatra érvényes.Ha most kellene dönteni, hogy újra befektetne-e egy vállalkozás Magyarországon, akkor a német cégek 71 százaléka mondana igent, ez 9-12 százalékkal alacsonyabb az előző háromévi válaszokban foglalt aránynál.

A német cégek 30 százaléka Magyarországon a tavalyinál kevesebb beruházással számol 2012-ben, 24 százalékuk több beruházást kíván megvalósítani. A tervek szerint a cégek 20 százaléka csökkenő, 26 százaléka növekvő foglalkoztatással számol.

(Forrás: MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 28.

Kell-e sírnia Argentínának?

A XIX. század végétől a nagy gazdasági válságig (1930) tartott Argentína igazi aranykora: ekkor az egy főre jutó GDP még az Egyesült Államokat is megelőzte és Argentína a világ 7. leggazdagabb országa volt. A nagy gazdasági válság súlyosan érintette az országot, amely kis túlzással ebből a sokkból a mai napig nem tudott feltápászkodni. Argentína adórendszere bonyolult és nem befektetőbarát.

2023. szeptember 27.

Kreatív pályázatot hirdet az Adóhatóság

 Kreatív pályázatot hirdet 10-23 éves fiataloknak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A Megosztod? című pályázatra adózási témájú alkotásokat várnak.