Nem tudni, hány orvos vall hálapénzről


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az adóhivatalnál nincs kimutatás arról, hogy az orvosok hány százaléka veszi be a hálapénzt a személyijövedelemadó-bevallásába, mivel azokat név és nem foglalkozás szerint tartják nyilván – mondta el az InfoRádiónak az APEH szóvivője.

Bakonyi Ágnes hozzátette: a vagyonosodási vizsgálatokat lakossági bejelentés és nem foglalkozási csoportok szerint indítja az adóhivatal, éppen ezért az orvosok sem számíthatnak fokozottabb figyelemre másoknál.

Forrás: VilággazdaságKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.