Olasz furgonban szállították a csempészcigarettát


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mintegy ötmillió forintot ér az a magyar zárjegy nélküli cigarettamennyiség, amelyet egy olasz rendszámú furgonban foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Zalában – közölte a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense.


Cséve Szabolcs közölte: a pénzügyőrök az M7-es autópályán ellenőriztek egy olasz állampolgár által vezetett furgont. Az ellenőrzéskor a jármű rakterében elhelyezett dobozokban magyar adójegy nélküli cigarettákat találtak.

Az ötezer doboz, több mint ötmillió forint értékű dohányárut, valamint a csempészethez használt járművet is lefoglalták, és költségvetési csalás bűncselekményének gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. A járművet vezető olasz állampolgár ellen jövedéki eljárás is indult, amelyben ötmillió forint jövedéki bírságot is kiszabtak.

(Forrás: MTI)

Különös adózási módok az áfa rendszerében

Kiskönyvtár az áfáról címet viselő sorozatunk 5. kötete a különös adózási módok elméleti szabályanyagának a magyarázatán túl konkrét példák bemutatásával segíti az adózók mindennapos hatékony jogalkalmazását.

További információ és megrendelés >>


Kapcsolódó cikkek

2024. február 21.

Négymilliárdos cigarettafogás a NAV-nál, adózatlan és hamis termékek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói négymilliárd forint értékben foglaltak le ukrán gyártmányú cigarettát. A szerda közlemény szerint az elmúlt évek legnagyobb illegális cigarettadepóját fedezték fel. Pécs közelében közúti ellenőrzés során bukott le egy magyar férfi, akinél több mint nyolcszáz doboz ukrán cigarettát és hét zacskó vágott dohányt találtak. Továbbá otthonában árult hamis termékek miatt emelt vádat az ügyészség egy böhönyei férfi ellen – tájékoztatta a Somogy Vármegyei Főügyészség szerdán.