Olasz furgonban szállították a csempészcigarettát


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mintegy ötmillió forintot ér az a magyar zárjegy nélküli cigarettamennyiség, amelyet egy olasz rendszámú furgonban foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Zalában – közölte a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense.


Cséve Szabolcs közölte: a pénzügyőrök az M7-es autópályán ellenőriztek egy olasz állampolgár által vezetett furgont. Az ellenőrzéskor a jármű rakterében elhelyezett dobozokban magyar adójegy nélküli cigarettákat találtak.

Az ötezer doboz, több mint ötmillió forint értékű dohányárut, valamint a csempészethez használt járművet is lefoglalták, és költségvetési csalás bűncselekményének gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. A járművet vezető olasz állampolgár ellen jövedéki eljárás is indult, amelyben ötmillió forint jövedéki bírságot is kiszabtak.

(Forrás: MTI)

Különös adózási módok az áfa rendszerében

Kiskönyvtár az áfáról címet viselő sorozatunk 5. kötete a különös adózási módok elméleti szabályanyagának a magyarázatán túl konkrét példák bemutatásával segíti az adózók mindennapos hatékony jogalkalmazását.

További információ és megrendelés >>


Kapcsolódó cikkek

2024. július 23.

eÁFA: duplázódik az adatszolgáltatási hiba büntetésének felső határa

A NAV eÁFA rendszerében július 1-jétől elérhető az önellenőrzés funkció, míg adatszolgáltatási hibák esetén augusztus 1-jétől a mulasztási bírság felső határa megduplázódik. A PwC közleménye az eÁFA bevezetésének tapasztalatairól, kihívásairól, valamint a rendszer fejlesztésének további elemeiről.