Oszkó szerint jó pályán halad az ország


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Magyarország nemcsak korábbi önmagához képest halad jobb pályán, hanem a versenytársakhoz képest is – mondta Oszkó Péter.

A növekedést tekintve 2010-ben és 2011-ben a legjobb helyzetben lehet – mondta Oszkó Péter hétfőn, az APEH és az MKIK TOP 100 kiadványának bemutatásakor.

Parragh László, az MKIK elnöke úgy vélekedett: a gazdaság dinamizálásáról érdemben nem beszélhetünk. Az egyensúly megteremtése nem elég, meg kell találni a növekedési lehetőségeket is. A GDP 6,7 százalékos csökkenése 8,5 százalékkal rontja a vállalkozások jövedelmi pozícióját – mutatott rá.

A tavalyi egész évi 31,3 milliárd forinttal szemben az idén november végéig 47,2 milliárd forint összegben kértek társasági adóelőleg mérséklést a vállalkozások – ismertette Szikora János, az APEH elnöke. A hátralékok összege 400 milliárd forinttal emelkedett 2008 végéhez képest, és nőtt a felszámolások száma is.

Forrás: Figyelőnet


Kapcsolódó cikkek

2024. június 12.

Átfogó versenyképességi reformokat vár a Költségvetési Tanács

A tartósan 4 százalék feletti GDP bővülés érdekében az egyensúlyok helyreállítása mellett átfogó versenyképességi reformokra is szükség van – mondta a Költségvetési Tanács (KT) elnöke a Magyar Közgazdasági Társaság tagjainak tartott online előadásában.