Pénztárak, SZÉP Kártya a 2015. évi adózási szabályokban (x)


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A béren kívüli juttatások népszerűsége 2013 óta a magasabb adóterhek ellenére sem csökkent, mivel még így is lényegesen kedvezőbb az adózásuk, mint a munkabér után fizetendő közterhek összege. Az MKB SZÉP Kártya, MKB Nyugdíjpénztár és MKB Egészségpénztár tapasztalatai, illetve a hatályos jogszabályok alapján az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani a munkáltatók 2015. évi tervezéséhez.


A 2015. évre érvényes szabályok összefoglalása:  

  • 200 e Ft/fő éves összeghatárig a béren kívüli juttatások adózása nem változik (a juttatás értékének 1,19 szerese után 16% SZJA-t és 14% EHO-t), így összesen 35,7% közterhet kell fizetni.
  • A SZÉP kártyára utalt munkáltatói támogatás közterhe 450.000 Ft-ig szintén 35,7%.
  • A 200 e Ft határ felett nyújtott egyéb (nem SZÉP Kártya) béren kívüli juttatás, a béren kívüli juttatások egyedi keretösszegei feletti, valamint a 450 e Ft felett adott SZÉP kártya támogatás után már 27% EHO-t kell fizetni, így ezek után az összes adóteher  51,17%.
  • Az egyes meghatározott juttatások közterhei változatlanul 51,17%-os mértékűek.
  •  A béren kívüli juttatások és a meghatározott juttatások egyedi jogcímei, egyedi keretösszegei (ahol van) nem változtak.
  • A juttatások a juttatás alapjául szolgáló jogviszonyban töltött napokkal arányos összegben adhatók, kivéve az elhalálozást, ill. a más magánszemély részére történt juttatást is be kell számítani.

Az önkéntes pénztári munkáltatói hozzájárulások és a SZÉP Kártya juttatás továbbra is a béren kívüli juttatások részei. Az egyedi keretösszegek, értékhatárok kialakításánál a következőkre kell kiemelten figyelni:

  • továbbra is a nyugdíjpénztárban a havi minimálbér 50%-a (jelenleg 50.750 Ft), az egészség- és önsegélyező pénztárban 30%-a (jelenleg 30.450 Ft) összegig, de maximum 200 eFt-ig kedvezményes adózású (35,7%) a munkáltatói hozzájárulás, amennyiben más béren kívüli juttatásra (ide nem értve a SZÉP Kártyát) nem kerül sor,
  • a SZÉP kártyánál a három alszámlánál éves 225/150/75 ezer Ft összegig kedvezményes adózású (35,7%) a juttatás, felette 51,17%, amennyiben kizárólag SZÉP Kártya támogatásra kerül sor,
  • a 200 ezer Ft-os értékhatárt (a SZÉP Kártyán kívüli béren kívüli juttatásokra) kedvezményes, 35,7%-os adózással csak SZÉP Kártya juttatással lehet túllépni, mégpedig legfeljebb 250 ezer Ft-tal, azaz együttesen is legfeljebb 450 ezer Ft/fő/év  lehet a kedvezményes adózású (35,7%) juttatás összege.

Fontos: önkéntes pénztárakba adott havi 16.666 Ft/fő munkáltatói hozzájárulással a vállalat már ki is merítette a 200 ezer Ft-os éves keretet, ezt meghaladóan 51,17% az adóteher. A vállalat azonban élhet a tagnak a pénztáron keresztül adott adományozás lehetőségével, amely nem tartozik a béren kívüli juttatásokra vonatkozó értékhatárok összegébe.

A vállalatok döntési lehetőségei

A munkáltatók racionálisan a lehetőségeiket két csoportra bontva mérlegelik majd, természetesen a rendelkezésre álló költségkeretekre is figyelemmel. Az egyik csoportba a SZÉP-en kívüli béren kívüli juttatásokat sorolhatjuk, az éves 200 ezer Ft-os és azon belül az egyedi értékhatárokat vizsgálva, majd előbbin felül a SZÉP Kártya opciót 250 ezer – 450 ezer Ft között. Továbbra is fennáll annak vizsgálata, hogy amennyiben a munkáltató egy adott ráfordítást határoz meg, a költségeiből mennyi nettó jövedelem áramlik a dolgozóhoz és mennyi a közteherként történő elvonás:

A teljes körűség érdekében szerepeltetjük a fenti ábrázolásban a béren kívüli juttatások körébe nem tartozó adómentes juttatások jogcímét is. De szintén nem tartozik azokba, így az értékhatárokat sem kell figyelni, a pénztáron keresztül a tagnak adott adomány összege sem, s mint látható, az egyéni adókedvezmény figyelembevételével igen magas lehet a dolgozói nettó juttatás értéke. Ezt támasztja alá, ha a juttatásokat a másik megközelítésben nézzük:

A pénztári adomány fontos lehet abból a szempontból is, hogy részben tehermentesíteni lehet a 200 ezer Ft-os béren kívüli keretet. Kiemelkedő szerepet kaphat az adomány a vállalat speciális csoportjaiba tartozó dolgozóinak támogatására, pl. a rövidesen nyugdíjba vonulók, nehéz anyagi helyzetben lévő, nagycsaládosok, kiemelkedő munkát végzők, stb. támogatására. Az MKB Egészségpénztár honlapján részletes ismertető áll rendelkezésre az adományozási lehetőségekről, a szabályokról, valamint adomány kalkulátor segítségével a költség és adózási, nettó jövedelemadatok is számíthatóak.

Összegezve a 2015. évi pénztári és SZÉP Kártya módosításokat:

a keretek szűkítésére került sor,  összetettebb lett az elszámolás,

a sávok bevezetésével nőhet a munkáltatók  adóterhe.

Továbbra is változatlanul előnyös a bérhez viszonyítva elsősorban a pénztári adomány, valamint a munkáltatói hozzájárulások nyújtása.

Javasoljuk, hogy éljenek a kedvező és a dolgozóknak is előnyös adományozási lehetőséggel, akár év végi rendkívüli juttatásként. Az adományozási szerződések, további részletes információk, számítások a www.mkbep.hu vagy az  www.mkbnyp.hu  honlapok Adózás menüpontja alatt találhatóak.

„SZEMÉLYESEN ÖNNEK”: mi segíthetünk a döntésben tanácsadással, vállalati vezetői és dolgozói előadásokkal, forduljon hozzánk bizalommal.

E-mailen:ugyfel@mkbnyp.hu      E-mailen:  ugyfel@mkbep.hu       

Telefonon: 06 (1) 268-7001         Telefonon: 06 (1) 268-7614

Weboldalon: www.mkbnyp.hu       Weboldalon: www.mkbep.hu

                                                                               

                               

E-mailen: ugyfel@mkbszepkartya.hu

Telefonon: 06 (1) 268-7272

Weboldalon: www.mkbszepkartya.hu

 

Bővebb információ az MKB Egészségpénztár, MKB Nyugdíjpénztár

és az MKB SZÉP Kártya szolgáltatásairól:

Személyesen: XIII. Budapest, Dévai utca 23., és országosan az MKB Bank fiókjaiban

 


Kapcsolódó cikkek

2024. február 21.

Négymilliárdos cigarettafogás a NAV-nál, adózatlan és hamis termékek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói négymilliárd forint értékben foglaltak le ukrán gyártmányú cigarettát. A szerda közlemény szerint az elmúlt évek legnagyobb illegális cigarettadepóját fedezték fel. Pécs közelében közúti ellenőrzés során bukott le egy magyar férfi, akinél több mint nyolcszáz doboz ukrán cigarettát és hét zacskó vágott dohányt találtak. Továbbá otthonában árult hamis termékek miatt emelt vádat az ügyészség egy böhönyei férfi ellen – tájékoztatta a Somogy Vármegyei Főügyészség szerdán.